BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Minik Beyzayı bu yüzden öldürdü!

4 yaşındaki Beyza'yı katleden cani kadının gerekçesi inanılır gibi değil. Polise verdiği ifadeler 'yok artık' dedirtti.

Abone ol

Konya'da öldürülerek sobada yakılan 4 yaşındaki Beyza'nın cinayet zanlısı komşu kadın Kezban U.'nun, küçük kızı ölen kendi çocuğunun oyuncaklarıyla oynamadığı için öldürdüğü öne sürüldü.

Konya'da Asuman ve Seyit Çökekoğlu çiftinin 4 yaşındaki çocukları Beyza Çökekoğlu, 30 Nisan sabahı markete ekmek almaya gittikten sonra dönerken kaybolmuştu. 33 gün süren araştırma sonucunda komşu Kezban U'nun küçük Beyza'yı kaçırarak öldürdüğünü ortaya çıkartan Konya Cinayet Bürosu dedektifleri, zanlıyı gözaltına alarak olayı aydınlattı.

OYUNCAKLARLA OYNAMAYI REDDETTİ

Olay günü markette Beyza'yı elinden tutarak evine götürdüğünü belirten cinayet zanlısı komşu Kezban U, "5 ay önce ölen bir çocuğum vardı onun oyuncaklarını oynaması için verdim, elinden de ekmeği aldım. Oyuncaklarla oynamayı reddetti, ağlamaya başladı ben de ağzını kapatarak boğazını sıktım. Öldükten sonra ise delil kalmaması için sobayı kullandım" dediği öğrenildi.

Saatler süren sorgunun ardından suçunu itiraf eden Kezban U'nun cinayet nedeni ise hayrete düşürdü. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına ve Mahkeme heyetine küçük kızın cinayetiyle ilgili her şeyi soğukkanlılıkla anlatan Kezban U. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin E bendine göre, "Çocuğu yada beden ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açılacak.