BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minareyi gören aldanıyor

Göçmenler Camii'nin minaresi var ama bir yıldır cemaatin namaz kılacağı cami yok.

Abone ol

Toprakkale ilçesinde bulunan Göçmenler Camii bundan bir yıl önce geçmiş yıllarda yaşanan depremlerden zarar gördüğü nedeniyle yenisi yapılmak üzere belediye tarafından yıkıldı. Cami yıkılırken minaresi sağlam olduğu gerekçesiyle yıkılmadı. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen cami yapılmayınca minare ilginç bir görüntü oluşturdu. Camisiz minare görenleri hayrete düşürüyor. O mahallede bulunan cemaatin namaz kılmasını sağlamak amacıyla gecekonduvari küçük bir mescit yapıldı ama cemaatin beklediği cami bir türlü yapılmadı.

TÜRK FİLMLERİNDEKİ GİBİ

Mescide namaz kılmaya gelen vatandaşlarda aradan 2 yıl geçmesine rağmen minarenin yanını yeniden cami yapılmamasına tepkili. Cemaat, dışardan gelen vatandaşların, "Bu ne biçim iş. Minare var cami yok. Böyle şey olmaz deyip" kendilerine güldüklerini artık alay konusu olduklarını söyledi. 70 yaşındaki Hacı Karabacak ise bastonuyla birlikte mescide öğle namazına gelirken, Kemal Sunal'ın Türk filmlerinde bile camisiz minare görmediğini belirterek, "Filmlerde bile böyle şey olmadı. Ama bizim mahallede oldu. Artık herkes bize güler hale geldi" diye konuştu.

Camiyi 2 yıl önce depremde zarar gördü diye belediyenin yıktığını ileri süren Karabacak, "Camiyi yıktılar ama minareyi sağlam diye yıkmadılar. Şimdi 2 yıldır camisiz minare öylece duruyor. Bir türlü camiyi yapamadılar. Bize gecekondu vari mescit yaptılar. Şimdi namazımızı burada kılıyoruz. Ama böyle hiç iyi olmuyor. Kocaman bir minare yanında ufacık bir mescit. Çok komik bir durum" dedi.