BIST 9.986
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asfaltsız yer kalmayacak

Belediye tüm mahallelerdeki asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Abone ol

Akdeniz Belediyesi'nin, son yıllarda ihmal edilen kenar mahalle ve beldelerde başlattığı asfalt kaplama, yama, kaldırım ve yeni yol açma hizmetleri aralıksız sürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bu bölgelere sadece son 1.5 ay içinde 730 ton asfalt dökülürken, çalışmalar özellikle TEDAŞ ve MESKİ'nin altyapı hizmetleri sonucu bozulan mahallelerde yoğunlaşıyor.

ARTIK KENAR MAHALLE OLMAYACAKLAR

Çalışmaları yerinde denetleyip ekiplerden bilgi alan ve vatandaşların taleplerini dinleyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen bu bölgelerin, özellikle son 5 yıldır birçok hizmetten mahrum bırakıldığını söyledi. Akdeniz'in sınırlarının büyümesiyle birlikte, belediyenin borcu ve kısıtlı imkanlara rağmen 56 mahalleye eşit hizmet götürdüklerini vurgulayan Türk, verdikleri sözleri yerine getirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

TÜM OLANAKLAR SEFERBER EDİLDİ

Genişleyen sınırla birlikte sorumluluk sahalarının arttığını ifade eden Türk, ?Buna rağmen belediyemizin bütün olanaklarını seferber ederek en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Fen İşleri ekiplerimiz, havaların iyi olduğu günlerde Akdeniz sınırları içindeki tüm yol ve sokaklarda asfalt sorununu yok etmek veya en aza indirmek için yoğun bir program kapsamında çalışmalarını sürdürüyor? dedi.

Türk, söz konusu çalışmaların hazırlanan bir program kapsamında sürdürüldüğünü belirterek, özellikle kent merkezi dışında yer alan mahalle ve beldelere ağırlık verildiğini söyledi. Türk, teknik ekiplerin tespitleri, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan sokaklarda asfalt kaplama ve yama çalışmalarının devam edeceğini yineledi.