BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.467,57
HABER /  MEDYA

50 senelik aşkın hikayesi

50 yıldır eşiyle beraber olan Orhan Büyük bu mucizeyi anlattı

Abone ol

Dünyanın en masumane duygusu olan aşkın, en saf halini yarım asırdır dolu dizgin yaşayan Bayük çifti,14 Şubat Sevgililer gününde ikinci baharlarını yaşadıklarını ifade ettiler. Kore gazisi Orhan Bayük unutulmaz savaş yıllarında vatanına ve eşine kavuşma aşkını gözyaşları içinde anlattı.

25 Haziran 1950 yılında gerçekleşen Kore Savaşı'nda Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderilen Topçu Tugayı'nda görev alan Orhan Bayük 2010 yılının 14 Şubat Sevgililer gününde eşi ile ikinci baharı yaşadıklarını ifade etti. Savaşta 2 yıl boyunca görev aldığını söyleyen Kore Gazisi Orhan Bayük savaş yıllarında vatanına ve eşine kavuşma hasretini gözyaşlarına boğularak anlattı. Kore Gazisi Bayük, "Savaş çok zorlu ve riskli olarak geçti. Eşim aynı zamanda benim teyzemin kızı olur" dedi

Küçük yaşlardan beri eşinden hoşlandığını belirten Büyük sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben çok küçük yaştan itibaren kendisinden hoşlanıyordum zaten. Ama utangaçlığım ve mahçupluğumdan ötürü bir türlü duygularımı ifade edemiyordum. Eşime hep duygularımı açıklayan ancak bir türlü göndermeye cesaret edemediğim yazılmış mektuplarım vardı. 1949 yılında askerlik durumu dolayısı evden ayrıldım. Türkiye Cumhuriyeti'nin 1950 yılında Kore'ye gönderdiği Topçu Tugayı'nda görev aldım. Zor koşullar altında geçen savaş dönemlerinde beni en çok ayakta tutan duygunun eşime karşı duyduğum büyük aşk olduğunun farkına vardım. 2 yıl boyunca savaşta görev aldıktan sonra Vatanıma döndüm. Kore Savaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin görev süresi bittikten sonra Tugay Komutanlığı olarak vatanımıza döndük. Vatanıma kavuştuğum an önce aileme daha sonra ise eşime kavuşmak istiyordum" dedi.

YARIM ASIRDIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYUYORLAR

Savaş yıllarındaki vatan ve sevgili aşkına duyduğu özlemi gözyaşları içerisinde anlatan Kore Gazisi Orhan Bayük 1952 yılında muradına erdiğini anlatarak sonunda duygularını resmileştirdiklerini açıkladı. Gazi Bayük, "1952 yılında yanımda Kore'den hatıra olarak getirdiğim bir adet fotoğraf makinesi ile vatanıma döndüm. Öncelikle ailem büyük mutluluk içinde beni karşıladı. Ayrıca yanımda getirdiğim fotoğraf makinem ile ilk olarak ailemin ve eşimin fotoğraflarını çektim. Daha sonra eşime karşı olan duygularımı ifade ettiğimde aileler de razı oldu ve aynı yıl içerisinde evlendik.

Eşime karşı uzun yıllardır duyduğum aşkın meyveleri olan 3 çocuğumuzla birlikte mutlu bir yuvaya sahip olduk. Bu aşkın temelinde her şeyden önce tüm zorluklara karşı anlayış ve tarafların birbirini idare edebilme gücü yatıyor" diye açıkladı.