BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden örnek çalışma

Vatandaşların beğenisini kazanan ağaçlandırma çalışmaları hız kesmiyor

Abone ol

Merzifon'da kent sakinlerinin olumlu tepkilerine alan ağaçlandırma ve park çalışmalarını sürdüren Merzifon Belediyesi, kış mevsiminde de park sayısının artırılması ve çevre düzenlemeleri çalışmalarında hız kesmiyor.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde mevsim şartlarının olumsuz etkilerine rağmen çalışmalara ara vermediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, mevsime bağlı olarak çalışmanın şeklini değiştirmelerine rağmen her şartta çalışmaları devam ettireceklerini açıkladı.

DOKUZ YERDE DAHA ÇALIŞMA YAPILDI

Kent merkezinde park ve bahçe çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Kadri Aydınlı, "Cumhuriyet Caddesi'nde ve yan yollarımızdaki ağaçların budaması yapıldı. Ulus Caddesi'nde boş bulunan fidan yerlerine yapraklı fidan dikimi yapıldı. Merzifon'a kazandıracağımız yeni asfalt şantiyesinin inşa edileceği Yüzüncüyıl Göleti'nin batı kısmında, Ankara asfaltının kenarındaki alanda, şantiyenin yoldan görünümünü güzelleştirmesi açısından şimdiden fidan dikimi gerçekleştirildi. Yine bu ay içerisinde Ulus Caddesi, kaymakamlık konağı çevresi, Taştan Sönmez Caddesi , Lise Caddesi, Mehmetçik Caddesi, Kaşif Mercan Caddesi, Gümüşhacıköy yolu, Remzi Özkanca Caddesi ve Yokuşbaşı Caddesi'nin üzerinde ve buralara bağlı yan yollardaki yapraklı fidanların temizlik budamaları, Abidehatun, Nusratiye, Gazimahbup, Hoca Süleyman, Sofular, Yunusemre, Yenimahalle, Harmanlar ve Bağlarbaşı Mahalleleri'nde bulunan park alanlarının temizliği yapıldı" dedi.

MERZİFON BELEDİYESİ ÖRNEK BİR ÇALIŞMADIR

Zamanı geldiğinde dikilecek fidanların bakım ve istiflerinin yapıldığına da dikkat çeken Aydınlı, "Merzifon'un güzelleşmesi, ağaçlandırılması için gereken ne ise yapıyoruz. Mevsiminde ağaçlandırmayı, parkı bahçeyi, mevsimi değilse dikilecek ağacın fidanı ile ilgili çalışmayı, bakımı, parklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarını gerçekleştirmek sureti ile Merzifonlulara hak ettikleri hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Park bahçe ve sosyal tesisler konusunda Merzifon Belediyesi gerçekten örnek bir çalışma sergilemektedir" diye konuştu.