BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milliler Soma’da

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve sporcular maden faciasında hayatını kaybe...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve sporcular maden faciasında hayatını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında acılı aileler gözyaşlarını tutamadı.
Milli takım futbolcularını gören şehitlerin çocuklarıysa sevinçle futbolculara sarılarak teselli buldu. Maden faciasında babasını kaybeden 9 yaşındaki Berkay Korkmaz, Teknik Direktör Fatih Terim’den Galatasaray’ın kalecisi Muslera’nın imzalı formasını istedi. Fatih Hoca da küçük Berkay’ın telefon numarasını alarak hem milli takım forması hem de Muslera’nın formasını göndereceği sözünü verdi. Genç yıldız Burak Yılmaz’a da Somalı çocuklar ilgi gösterdi. Yılmaz, bol bol çocukları yanına alarak sevdi. Zaman zaman gözleri dolan milli takım kafilesi taziyeler sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, şöyle konuştu: ”Türkiye maalesef mateme boğuldu, 301 şehit verdik. Bugün burada milli takım olarak milli duygularımızı, üzüntülerimizi, hem Soma halkına hem dünyaya göstermek istedik. Türkiye’nin kenetlenmesi gereken olayda futbol ailesine herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir birlik ve beraberlik örneği gösterdik. Soma’yı gördükten sonra anladık ki burada en büyük eğlence spor ve futbol. Muhakkak bir futbol okulu ya da gençlerimize yönelik bir yatırım yapacağız federasyon olarak Allah böyle bir acıyı tekrar yaşatmasın. Tekrar şehitlerimizin yakınlarının başı sağolsun.”

“BU SEFER ATEŞ DÜŞMEDİĞİ YERİ YAKTI”
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de, bu sefer ateşin düştüğü yeri değil, düşmediği yeri de yaktığını söyledi. Herkesin bundan çok etkilendiğini anlatan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buraya gelince onu daha çok hissediyorsunuz. İnsan hayatına biraz daha önem vermemiz çok aşikar. Sadece böyle günlerde değil, aslında bu ülke her zaman bir ve birlik olmaya alışkın bir ülkeydi. Bu refleksimizi tekrar kazanmalıyız. Böyle acılar yaşanmadan buna vesile olmalıyız: Acıları biraz dindirebilir miyiz diye buraya geldik ama inanıyorum ki başkanımız ve biz daha çok acılı olarak dönüyoruz. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa diliyorum. Ateş bu sefer düşmediği yeri de yaktı.

FUTBOLCULAR DUYGULU ANLAR YAŞADI
Ayyıldızlı futbolcu Gökhan Gönül de, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Buna şahit oldum. Çok zor bir durumdalar, kolay değil. Aile bireylerini kaybettiler. Bizde acılarını paylaşıp biraz olsun dindirmeye çalıştık” dedi. Futbolcu Tolga Zengin ise “Buraya gelerek acılarını paylaşmak istedik. Elimizden gelen bu, inşallah daha farklı projelerde bulunmak isteriz. Bundan da önemlisi madencilerimizin çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Keşke böyle olaylar yaşanmasa bunların gündeme gelmesi için ama bundan sonrası için düzeltmememiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Selçuk İnan da “Onların isteklerini dinlemeye, acılarına ortak olmaya çalıştık. Biraz da başarabildiysek ne mutlu bize” dedi. Onur Kıvrak ise “Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Biz bir bütünüz. Bunu göstermek istedik. İnşallah tek dileğim bir daha böyle acılar görmemek. Bu bir felaket ama bu felaketten umarım ders çıkarırız” ifadelerini kullandı.
(İHA)