BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Milliler bunu ilk kez yaptı

A Milli Grekoromen Güreş Takımı ile A Milli Serbest Güreş Takımı, Eylül ayında Özbekistan’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesi bir...

Abone ol

A Milli Grekoromen Güreş Takımı ile A Milli Serbest Güreş Takımı, Eylül ayında Özbekistan’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesi bir ilki gerçekleştirerek Ankara’da birlikte kampa girdi.
Eylül ayında Özbekistan’da organize edilecek Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda madalya için mindere çıkacak olan Milliler, 20 gün boyunca birlikte çalışacaklar. 1 Haziran Pazar günü Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde toplanan 30’ar kişiden oluşan A Milli Grekoromen Güreş Takımı ile A Milli Serbest Güreş Takımı kamp süreci başladı. Sabah antrenmanını salon çalışmasıyla tamamlayan milli güreşçiler, barbekü yaparak moral depoladı.

BAŞAR: "OLİMPİYATLARDA MADALYA HEDEFLİYORUZ"
A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nin şartlarının uygun olduğunu belirterek, “Tesisimizin uygun olmasından dolayı iki takımımızın beraber kamp yapma imkanı oldu. Sporcularımız birbirleriyle daha iyi kaynaştılar. Dünya şampiyonasının ilk kampı. Bizim hedefimiz öncelikle olimpiyatlar. Her olimpiyatta hedef belirliyoruz. Bunun önünde de Avrupa Şampiyonası var. Bunlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Turnuvalarda sporcularımızı hazırlayıp onları değerlendiriyoruz. En iyi ve adaletli şekilde Türk sporcularına yardımcı oluyoruz. Hedefimiz geçen yılın bir adım da olsa üstüne koymaktı. Geçen Avrupa Şampiyonası’na göre üstüne koyduk. Temennimiz Dünya Şampiyonası’nda üstüne koyarak yolumuza devam etmek. Olimpiyatlarda güreşin layık olduğu madalyaları almak. Bütün hedefimiz budur” diye konuştu.

GENÇALP: "EN İYİ SONUÇLARI ALMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ"
A Milli Serbest Güreş Takımı Sorumlu Antrenörü Necmi Gençalp ise, grekoromen takımı ile yapılan çalışmaların katkısı olduğunu ifade ederek, “Dünya Şampiyonası’na 3 aylık bir dönem var. Grekoromen takımı bize katkı sağladı. Kampları iyi değerlendirip Dünya Şampiyonası’na, Özbekistan’da en iyi sonuçları almak için çaba sarf edeceğiz. Tesislerde kendi evimiz gibi hazırlanıyoruz. Çocuklarımızın bir sıkıntısı yok” dedi.
(İHA)