BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Milliler 2 golle coştu

Milli Takım son hazırlık maçını Finlandiya ile oynadı. Finlandiya'yı 2 golle deviren Milliler umut verdi...

Abone ol

Büyük heyecana sayılı günler kalırken Milli takımımız Euro 2008 öncesi son hazırlık maçında Finlandiya ile karşılaştı.

İlk hazırlık maçında Slovakya'yı 1-0 yenen ikinci maçta ise Uruguay'a 3-2 yenilen milliler son maçta Finlandiya'yı 2-0'lık skorla geçti ve EURO 2008 öncesi moral depoladı. 

Finlandiya'yı 2-0 yenen milli takımımızın gollerini 16.dakikada Tuncay Şanlı ve 88.dakikada Semih Şentürk kaydetti. Fatih Terim'in ideal kadroyu sahaya sürdüğü karşılaşmanın ilk 11'inde Arda yer almazken genç forvet Mevlüt ileride Nihat'la beraber oynadı.

TÜRKİYE 2- FİNLANDİYA 0

10' Nihat'ın kullandığı köşe vuruşudna Servet yükseldi ve vurdu ancak top üstten auta gitti.

13' Emre defansın solundan Mevlüt'e mükemmel bir pas çıkardı. Mevlüt, Finlandiya ceza alanının sağ çaprazında topla buluşmak istedi ama topu ayağında kaçırdı.

GOL: 15' Tuncay Şanlı ile golü bulduk.. Sağ kanattan gelişen atağımızda Sabri'nin ortasını Tuncay iyi değerlendirdi ve attığı golle takımımızı 1-0 öne geçirdi.

18' Tuncay bir gol daha attı ama bu kez eliyle.. Hakem golü geçersiz saydı..

35' Finlandiya paslaşarak kullandı köşe vuruşunu ve ceza sahasına gelen topta kimse dokunmayınca arka direkte Toni Kuivasto topu auta gönderdi. Çok net bir gol pozuisyonundan yararlanamadılar..

40' Hamit ceza alanı dışında faulm yaptı. Serbest atışı Eremenko kullandı. Direğin dibine vurdu ama kalevi Volkan inanılmaz bir hamle ile çizgi üzerinden çıkardı.

MAÇTA İKİNCİ YARI

48' Mevlüt'e ceza alanı dışında faul yapıldı. Tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandık. Topun gerisinde Nihat. Geldi vurdu ve top direğin dışından auta çıktı. Kaleyi bulsa ikinci golümüzü bulmuş olacaktık...

61' Finlandiya iki kişiyle geldi ama en tehlikeli atağını yaptı. Onca defan elemanı içinde Forsen vurdu, top direğin dibinden dışarı çıktı. Bu arada 37 yaşındaki Litmanen oyunda..

63' Savunmamızın arkasına atılan uzun topta Volkan, Kolkka'dan önce araya girdi ve topun auta çıkmasını sağladı. Finlandiya bir gol daha kaçırdı. Oyunun kontrolü tamamen Finlandiya'nın eline geçti. Milliler bu dakikalarda oyuna hakim değil..

70' Arda girdi oyuna müthiş bir hareketlilik kattı. Şık hareketle sıyrıldı ve soldan ceza sahasına indi ancak daha sonra savunmaya takılınca topu kaybetti.

GOL: 88' Kazım sağ taraftan ortayı yaptı, Semih alışkanlığını milli maçta da sürdürdü ve sonradan girdiği oyunda golünü atmayı başardı.

Milli Takım karşılaşmayı 2-0 kazandı

TÜRKİYE:
Volkan, Servet, Hakan Balta, Gökhan Zan, Sabri, Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio, Hamit, Tuncay, Nihat, Mevlüt

YEDEKLER: Rüştü, Tolga Zengin, Mehmet Topal, Semih, Tümer, Arda, Uğur Boral, Ayhan, Gökdeniz, Kazım, Emre Güngör

FİNLANDİYA: Enckelman, Nyman, Kallio, Pasoja, Kuivasto, Vaerynen, Roman Eremenko, Heikkinen, Forssell, Alexei Eremenko, Kolkka

YEDEKLER: Otto Frederikson, Niki Maenpaa, Niklas Moisander, jukka Sauso, Tim Sparu, Kasper Hamalainen, Veli Lampi, Berat Sadik, Jari Litmanen, Jonatan Johansson