BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milli yüzücüler yüzümüzü güldürdü

Türkiye, İsrail’de düzenlenen 30. Akdeniz Yüzme Kupası’nda (COMEN) 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak yarışmaları 3 madalya ile t...

Abone ol

Türkiye, İsrail’de düzenlenen 30. Akdeniz Yüzme Kupası’nda (COMEN) 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak yarışmaları 3 madalya ile tamamladı.
İsrail’in Netanya şehrinde iki gün süren COMEN yarışlarına Türkiye, 14’ü erkek 14’ü bayan olmak üzere 28 yüzücü ile katıldı. 18 ülkeden sporcunun katıldığı yarışlarda sporcularımız kazandığı madalyaların yanı sıra iki de Türkiye rekoru kırdı.
Bayanlar 100 metre kurbağalamada 13-14 yaş grubunda mücadele eden Beste Samancı, 01:09.93 dereceyle hem COMEN hem de 14-18 yaş Türkiye rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Samancı, 200 metre kurbağalamada ise gümüş madalya aldı. Milli yüzücü, sergilediği performansla 30. Akdeniz Yüzme Kupası’nın en başarılı bayan yüzücüsü ödülünü de kazandı.

ERKEKLERDEN TÜRKİYE REKORU
Bayanlar 100 metre kelebekte Defne Kurt, erkekler 100 metre serbestte Ergecen Gezmiş, 200 metre kelebekte Kaan Özcan, elde ettikleri derecelerle Türkiye rekorlarını yenilerken, 4x200 metre serbest bayrak yarışında dördüncü olan erkek takımı da Türkiye rekoruna imza attı. Erkekler 200 metre kurbağalamada da 15-16 yaş kategorisinde Ege Kamkamoğlu 2:19.18 ile Türkiye rekoru kırdı ve üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Türkiye genel klasmanda yarışmayı beşinci sırada bitirdi.

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kazandıkları madalyaları Türkiye rekorları ile süsleyen sporcular için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kılıç tebrik mesajında, "İsrail’de ortaya koydukları performansla sadece madalya kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye rekorları da kıran sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, ülkemizin özellikle bazı sportif branşlarda kazandığı bir elin parmaklarını geçmeyen başarıları geçmişte bırakabilmek adına önemli adımlar attık, atıyoruz. Yüzme de bu branşlardan biri. Yaptığımız yatırımların ve bilimsel veriler ışığında sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde geldiğimiz noktayı oldukça başarılı buluyorum. Rekorlar kıran sporcularımızın yaş aralığının oldukça düşük olması bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu çocuklarımız bizlerin desteği, kendi özverileri ve spor insanlarımızın çabalarıyla çok önemli uluslararası başarılara imza atacaktır. Başta sporcularımız olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutlar, yaşattıkları sevinç ve gurur için teşekkür ederim" dedi.
(İHA)