BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doktorlara göre 6 ayı kaldı

İstanbul’da yaşayan bir süre sonra Kayseri’ye getirilen hukuk fakültesi mezunu Hutuhat Çelebiünlüsoy, ilik kanseri hastalığı ile mücadele ed...

Abone ol

İstanbul’da yaşayan bir süre sonra Kayseri’ye getirilen hukuk fakültesi mezunu Hutuhat Çelebiünlüsoy, ilik kanseri hastalığı ile mücadele ediyor. 3,5 yıl önce ilik kanseri hastalığına yakalanan Hutuhat Çelebiünlüsoy, “Doktorlar bana 4 yıl ömür verdi. 3,5 yılı gitti 6 ayım kaldı” dedi.
İstanbul’da yaşayan Hukuk Fakültesi mezunu Hutuhat Çelebiünlüsoy, 3,5 yıldır ilik kanseri hastalığına karşı mücadele veriyor. Sosyal paylaşım sitesinden Çelebiünlüsoy’un mücadelesini ve çektiği sıkıntıları duyan Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği, hasta kadını Kayseri’ye davet etti. Kayseri’de bulunan Hutuhat Çelebiünlüsoy, “İlik kanseriyim. 3,5 yıldır bu hastalığa karşı mücadele veriyorum. Aynı zamanda Hukuk Fakültesi mezunuyum. Fakat mesleğimi eşim yaptırmadığı için yapmadım. Kansere yakalandıktan sonra doktorlar bana 4 yıl ömür verdiler. Bu 4 yıllık sürenin 3,5 yılı gitti 6 ayım kaldı” diye konuştu.
Devletten yardım almak istediğini belirten Çelebiünlüsoy, “Eşim vefat ettiği için bana 720 TL bir maaş bağlandı. Bu maaşın 480 TL’si krediye kesiliyor. Bunun dışında kalan parayla 400 TL ev kirası veriyorum ama 6 aydır kiramı ödeyemiyorum, tahliye kararı açtılar. Ev sahibim beni kapının önüne koyuyor. Elektriğim, suyum, doğalgazım kesildi. Tedavim için ayrıca aylık 850 TL vermem gereken bir ilacım var. Bunu sigorta karşılamıyor. Şuanda sokakta kalmış bir insanım. Bana ‘bakımlısın’ diyorlar. Yırtık mı giyinmem gerekiyor? Kapılarına gidip yalvarmam mı gerekiyordu? Ben bunu yapmayacağım. Kafam dik geziyorum. Bundan sonrasını büyüklerimin vicdanına bırakıyorum” şeklinde konuştu.
Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir ise, “Biz Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği olarak internet aracılığıyla hasta kardeşimizin sesini duyduk. Telefonla görüştüğümüzde mağduriyet yaşadığını öğrenmiş olduk. Vicdanımız bu kardeşimize yardım etmek istedi. O günden sonra kendisini Kayseri’ye davet ettim. Kayseri’ye geldikten sonra kendisi ile ilgili bilgileri aldık. Emin olun Türkiye’de böyle mağdur olan özellikle ilik kanseri olup da işte bypass ameliyatı geçirmiş, şeker hastası olan, yaşam kalitesi çok iyi olması gereken bir hastanın böyle bir hayat şartları içerisinde olduğunu görünce gerçekten kendisine şimdi neler yapabileceğimizin hazırlığını yapıyoruz. Şu anda ülkemizin çeşitli kurumlarında görev yapan hatta özel kuruluşlarda dahil bu kardeşimize çok kısa sürede sahip çıkılması lazım” ifadelerini kullandı.
İlik kanseri kadının yaşam standartlarının çok zor olduğunu kaydederek, “Evine beyaz peynir 2 yıldır girmemiş, kilo kaybı konusunda çok büyük sıkıntıları var. Tedavilerini aksatıyor. Hutuhat hanım şu anda ilaçlarını temin edemiyor. Aşağı yukarı 2 aydır da ilacını kullanamıyor. Ölümle pençeleşiyor. Böyle bir yaşamın içerisinde olan bir insana bizde dernek olarak sahip çıkmak istedik. Kayseri böyle bir kardeşimize sahip çıkacaktır. Biz kendisini buradan gözü yaşlı değil, güler yüzü ile göndermek istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)