BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,94
ALTIN 2.449,84
HABER /  GÜNCEL

Milli yüzücüden zehir zemberek sözler

Milli Yüzücü Derya Büyükuncu'dan federasyona zehir zemberek açıklamalar

Abone ol

Milli Yüzücü Derya Büyükuncu'nun "Yok Böyle Dans" yarışmasına katılması tartışma yaratmıştı. Ardından yarışma gerekçesiyle Dünya Şampiyonası'na katılmadığı iddia edilerek "vatan haini" ilan edildi. Yaşanan tartışmaların ardından Yüzme Federasyonu yaptığı yazılı bir açıklamayla Derya Büyükuncu'nun sözleşmesini feshederek disiplin kuruluna sevk etti. Bütün bu gelişmelerden sonra Milli Yüzücü Derya Büyükuncu sessizliğini İnternethaber'e bozdu. "Bana vatan haini diyenler vatan hainidir" diyen Büyükuncu Federasyonu yıllardır kendisini yalnız bırakla suçladı. İşte Büyükuncu'nun çok tartışılacak açıklamaları...


Yüzme Federasyonu'nun maaşını keserek sözleşmesini feshettiği Derya Büyükuncu federasyonu topa tuttu. "Ben 30 senedir yüzüyorum, 30 senedir nerdelerdi?" diyen Büyükuncu'nun hakkındaki iddialara verdiği cevaplar oldukça sert oldu. İşte Büyükuncu'nun maaş konusundan, yabancı antrenöre, dans yarışmasından Dünya Şampiyonası'na kadar tüm iddialara verdiği cevaplar.

FEDERASYON YALAN SÖYLEMEYE ALIŞKIN

Bana 7 - 8 aydır maaş veriliyor.  Ondan önce hiç bir yerden maaş almadım ben. 30 senedir yüzüyorum. Verdikleri parayı 30'a böldüğünüz zaman zaten hiç bişey etmiyor. İsterlerse 500 bin dolar verdik desinler, nasılsa yalan söylemey çok alışkınlar. Bu olay çok değişik bir boyut kazandı. Bana heralde garezleri var. Bu yeni maruz kaldım bir şey değil. 15-20 senedir yaşıyorum bunu. Ben yüzmeyi bırakayım Türkiye benden kurtulsun istiyorlar.

Dans onlar için sebep oldu, ardından Dünya Şampiyonası'nı  kaçırmışım gibi gösterdiler. Sonra maaşımı kestiler ve sözleşmemi feshettiler. Beni çok sarsacağını düşünüyorlar heralde ama zaten 30 senedir kimse yanımda yoktu. Sayın Bakan Faruk Bey'in isteğiyle olan bir şeydi bu maaş işi de. Yani yukarıdan insanların zorlamasıyla beni maaşa bağlamışlardı zaten.

Ben hiç bir yerden para almazken, bu kadar başarı kazandım. Şimdi onlar yanımda ya da değil umrumda değil. Ben bu vatan için 30 senemi verdim. Sadece Türkiye için çalışıyorum ve Türk sporu için çalışmaya devam edeceğim. Bunu yapmama engel olamazlar.

GETİRDİKLERİ ANTRÖNER SELAM BİLE VERMİYORDU

Federasyonun yabancı antrenörlerle çalışmıyor diye suçladığı Büyükuncu'nun bu konuyla ilgili de çarpıcı iddiları oldu. Büyükuncu'ya göre federasyonun gönderdiği yabancı antrenör Türk sporculardan çok yabancı sporcularla ilgileniyordu.

"Diyorlar ki antrenörlere çok para vermişler. Ben onlara yabancı antrenör  getirin demedim, o kadar para da verin demedim. Bu onların kendi istekleri.
Yabancı antrenör geldiği zaman ben ve eşim Zehra bu adamla yaklaşık 2 - 3 saat konuştuk. Bizim hedefimiz budur, ihityacımız budur diye. Adam her şeyi anladığını ve geri döneceğini söyledi. Lakin  bir kere bile aramadı. Ben milli takım yarışlarına gittiğimde bana merhaba demeyen, Türk sporcuılardan çok yabancılarla ilgilenen bi antrenörle ne yapmamı bekliyorlar.

İDDİALARDA BULUNANLARIN KAÇI YÜZME BİLİYOR?

Eşi Zehra'yla çalışan Büyükuncu eşinin antrenörlük belgesi olmadığı şeklindeki iddilara ise;

"Evet antrenörlük belgesi yok ama 20 yıldır yüzüyor, benim yüzme tarzımı, stilimi çok iyi biliyor" diyerek cevap verdi. Büyükuncu bu iddialarda bulunanlara bir de şunları sordu:  "Oradaki insanların kaçını havuza atsam yüzme biliyorlar, kaç tanesi antreman nasıl yapılır biliyor?

Ben onların davrandığı gibi medeniyetsiz davranmam. Ben Derya Büyükuncu'yum. Benim 30 yılık bir duruşum var ben her zaman yaptığım gibi doğruları söylüyorum.

DANS YARIŞMASINI BAHANE ETTİLER

Bu maaşın yarıya inmesi,sözleşmenin fesh edilmesi çok gereksiz, elle tutlmayan sebeplere bağlandı. Ben dans yüzünden hiç bir zaman antreman kaçırmadım. Dünya Şampiyonası'na gitmedi dediler. O da doğru değil. Beni kimse aramadı, "sen hazır mısın gidecek misin" diye.

 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası arasında 2 buçuk hafta vardı. Benim gibi elit sporcular böyle durumlarda birini hedef alırlar. Ben de Avrupa Şampiyonası'nı hedef aldım. Türkiye'nin en iyi derecesini yaptım. Dünya Şampiyonas'ında 200m de yüzeceğim diğerlerinden beni çıkarın dedim, ama yapmadılar. Yarıştan dönünce baggır bangır bağırdılar, ceza aldı dediler ama aldığımız ceza komik bir rakamdı. İnsanlar oturup araştırsınlar Türkiye bu cezayı defalarca aldı daha önce.

DANS YARIŞMASI SAYESİNDE TÜRKİYE YÜZMEYİ KONUŞUYOR

Bana teşekkür edecekleri yerde bunları yaptılar. Ben dans yarışmasına neden katıldım? Birincisi engelli çocuklara okul yapılsın diye, ikincisi yüzmenin daha çok konuşulması için katıldım ve bunu da başardım. Derya Büyükuncu'nun yüzmeden başka bir şeyde de başarılı olduğumu göstermek istedim. Türkiye şu an benim sayemde yüzmeyi konuşuyor. 2012'de 6. olimpiyata gireceğim. Bu sadece yüzme de değil Türkiye tarihinde bir ilk olacak. Mantıklı olan biri böyle birine her türlü desteği yapar ama bunlar yapmamam için ellerinden geleni yapıyor.