BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.430,10
HABER /  GÜNCEL

Bakan'dan Gerçeker'e sıcak mesaj

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e sıcak mesaj geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - "Konuşmaktan çok icraat zamanı" diyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e mesaj geldi: Bu sorunları gidermek için beraber çalışmak zorundayız...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Şu anda karşı karşıya olduğumuz problem, çok spesfik bir konu, halkımızı derinden etkileyen bir konu. Bu sorunu inşallah minimize etmek noktasında gayret sarfedeceğiz. Gerekli tedbirleri görüşüyoruz"

Bakan Ergin, bir gazetecinin "Yargıtay Başkanı, bize görüş sormadılar diye konuştu. Siz ne diyeceksiniz?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Ben şimdi akşam saatinde sayın başkanın beyanlarına cevap vermek istemiyorum. Biz ayrıca kendisiyle görüşürüz, ama basın aracıyla konuşmayacağım. Bu sorunları gidermek için beraber çalışma zaruretimiz var. Artık konuşmaktan çok icraat zamanıdır diyorum. Bu sorunları giderici her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Herkes kendi alanında gayretini arttırmak zorunda."

KADRO AÇIĞINI GİDERECEĞİZ

Hakim ve savcılarla ilgili olarak kadro açıkları için Bakanlık olarak gayret sarfedeceklerini sözlerine ekleyen Ergin, sözlerini şöyle tamamladı: "Ocak ayı içerisinde yazılı sınav yapılmış, mülakaatlar olacak. 2011'de en az üç sınav açacağız. Adalet Bakanlığı olarak şunun altını çiziyorum, bütçeden kaynaklı ekonomik sıkıntımız yok, şu an parasal problemimiz yok. Önümüzdeki süreçte hakim savcı sayısını arttırmak için inşallah bir atılım yapacağız. "


Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Adalet Bakanı hükümete ne demişti? Okumak için bu linki tıklayınız