BIST 8.864
DOLAR 34,31
EURO 37,38
ALTIN 3.028,58
HABER /  GÜNCEL

Milli Piyango bileti almak caiz mi?

Yılbaşında herkes Milli Piyangonun vereceği 30 milyon liranın hayalini kururken Diyanet'ten üzücü açıklama...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dinin eğlenmeyi yasaklamadığını belirterek, ''Meşru ölçüler içinde, harama bulaşmadan, günaha bulaşmadan insanların doğumları, başarıları, mezuniyetleri, ev sahibi olmaları ve yeni bir yıla girmeleri kutlanabilir'' dedi.

Bardakoğlu, bu yıl aralık ayı içinde hem hicri hem de miladi yeni yıla girildiğini belirtti. Hicri yılın da miladi yılın da Allah'ın takdir ettiği zaman dilimleri olduğunu ifade eden Bardakoğlu, Kur'an 14 asır önce ''Ay ve güneş sabit bir yörünge etrafında düzenli bir şeklide dönerler ki siz bu sayede zamanı bilirsiniz zamanın akıp geçtiğini bilirsiniz'' diyerek insanları uyardığını kaydetti.

Hz. Muhammmed'in Medine'ye hicret ederek, yıllardır kavgalı olan kişileri barıştırdığını anlatan Bardakoğlu, hicretin farklı geleneklere, farklı etnik kökenlere sahip olanların aynı şehirde rahatlıkla bir arada yaşayabileceğini göstermesi açısından önemli bir anlam taşıdığını vurguladı.

Hicretten insanların alacağı önemli dersler bulunduğunu belirten Bardakoğlu, hicri yılın başlangıcında, birleşmeyi, bütünleşmeyi, bir arada olmayı daha iyi hissetmek gerektiğini dile getirdi. Miladi yeni yıla da yarın akşam girileceğini ifade eden Bardakoğlu, her yeni başlangıcın, ''yeni bir dua ve geçmişi sorgulayıp ders alma zamanı'' olduğunu söyledi.

Bardakoğlu, ''İslam dini eğlenmeyi yasaklamıyor. Meşru ölçüler içinde, harama bulaşmadan, günaha bulaşmadan insanların doğumları, başarıları, mezuniyetleri, ev sahibi olmaları ve yeni bir yıla girmeleri kutlanabilir'' diye konuştu.

ŞANS OYUNLARI HARAM

Yeni bir yıla girerken geçmişten ibret almanın ve geleceği ona göre inşa etmenin önemine değinen Bardakoğlu, yeni yılın bir önceki yıldan daha güzel olmasını temenni etti.

''Milli Piyango da dahil olmak üzere tüm şans oyunlarının dinen haram olduğunu'' ifade eden Bardakoğlu, ''Milli Piyango'nun haram olduğunu, günah olduğunu Din İşleri Yüksek Kurulumuz defalarca açıkladı. Türkiye'de din işleriyle devlet işleri birbirinden ayrıdır. Bir şeyi şahısların veya devletin yapmış olması, o yapılan şeyin dinen haram olmasını engellemez. Devlet bir şey yapar, o işin devlet bakımından, yasalar bakımından uygun olduğu anlamına gelir. Ancak dinen hükmü ayrıdır'' değerlendirmesinde bulundu.