BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL  /  MİLLİ PİYANGO

Milli Piyango 2015 yılbaşı bileti çeyrek bitiyor

Milli Piyango 2015 yılbaşı özel çekilişinin çeyrek biletlerine rağbet yoğun oldu, Nimet Abla bayinin önünde de kuyruklar var.

Abone ol

Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişlerinde son 10 yılda büyük ikramiye hep çeyrek bilete vurunca vatandaşlar 2015 yılı çekilişi için tercihlerini 12.5 lira fiyatı olan çeyrek biletten yana yapıyor.

Büyük ikramiyenin 50 milyon lira olduğu Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi biletleri için Eminönü Nimet Abla Gişesi önünde de uzun kuyruklar oluşuyor.

Gişe önünde özel güvenlik görevlileri de beklerken bazı vatandaşların ailece, bazılarının da il dışından bilet almaya gelmesi dikkati çekti.

MİLLİ PİYANGO BİLET FİYATLARI

Özel çekilişte tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12,5 liradan satılıyor.

SEYYARDAN ALINAN BİLETE DE ÇIKAR

Eminönü'nde seyyar bayi Gülay Eryiğit, gişelerde kuyruk olmasına karşın kendilerinin bugün fazla satış yapamadıklarını belirterek, "Bilet satışımızın azalmasındaki en büyük neden yalan yanlış yapılan haberler. Bizim sahte bilet sattığımıza yönelik asılsız haberler çıktı. Ancak buradaki herkesin bayii kartı var ve biletlerimiz damgalı" dedi.

Eryiğit, bilet alacakların yaka kartına bakarak seyyar bayilerden içleri rahat şekilde bilet alabileceğini dile getirerek, herkesin nasibini kendisinde araması gerektiğini ve satılan bilet sayısı kadar yılbaşı ikramiyesinin çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

ÇEYREK BİLETLERE BÜYÜK RAĞBET

Seyyar bayi Reyhan Yazıcı, satışların son 3 gündür güzel olduğunu belirterek, "Çeyrek biletin yüzde 70'i bitti. İnşallah yüzde 30'u da son güne kadar gider de herkes alır. Bitmesin kalsın insanlara" dedi.

Vatandaşların en çok çeyrek bilet aldığını ve ikramiyenin de çeyrek bilete çıktığını dile getiren Yazıcı, bütün biletlerin Bahçekapı'nın biletleri olduğunu, "Nimet Abla, Ahmet Bey, Reyhan Abla... Burada satılan biletlerin hepsi aynı. Çıkarsa her yerden çıkar. Bunu unutmasınlar" diye konuştu.

Yazıcı, kendisinin de bir seri bilet aldığını kaydederek, büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda fakirlere yardım edeceğini sözlerine ekledi.

Nimet Abla gişesi görevlisi de biletlere yoğun ilgi olduğunu, bu gidişle son güne bilet kalmayacağını belirterek, "En çok çeyrek bilet satılıyor. Çeyrek biletlerin yüzde 70'i bitti diyebiliriz. Kalabalıktan çok memnunuz" dedi.

EDİRNE'DEN BİLET ALMAYA GELDİ

Bilet kuyruğunda bekleyen Filiz Yavaş, 30 çeyrek bilet alacağını belirterek, yaklaşık bir saattir sıra beklediğini ancak sıranın uzun olsa da hızlı ilerlediğini söyledi.

milli-piyango-yilbaşi-bileti-2015.jpg

Yavaş, "Edirne'den bilet almak için buraya geldim. 10 tanesini kendime diğer 20 tanesini arkadaşlara alacağım. Parasını verip bilet almamı istediler. Burada çıktığını söylediler. O yüzden Edirne'den geldim buraya" diye konuştu.

Feriköy'den geldiğini belirten Nezahat Kartal ise "Eğer çıkarsa torunumun geleceği için kullanacağım" dedi.

Anadolu Yakası'ndan bilet almak için gelen Hacer Aktaş, hayal kırıklığına uğramamak için plan yapmak istemediğini ancak ikramiye çıkması için yağmura rağmen sırada beklediğini söyledi.

Bingöl'den geldiğini belirten Ramazan Durdu da "Buradan çıktığını söylüyorlar hep. Televizyonlarda da görüyoruz. O yüzden Bingöl'den geldim" dedi.

BÜYÜK İKRAMİYE 10 YILDIR ÇEYREK BİLETE ÇIKIYOR

10 yıldır yapılan Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişlerinde toplam 295 milyon lira dağıtıldı. Milli Piyango yılbaşı çekilişlerinde büyük ikramiyelerin tamamı çeyrek bilete çıktı. Son 10 yılda yılbaşı biletleri sayesinde 40 kişi büyük ikramiye sayesinde zengin oldu.

YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİNDE EN ŞANSLI İL

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişlerinde en şanslı il İstanbul. 10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyenin talihlilerinin büyük bir kısmı İstanbul'dan çıktı.

14 kez Yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesine ortak olan İstanbul’u, 4’er kez ikramiye çıkan Ankara ve Adana ile 3 kez ikramiye çıkan İzmir takip etti.

YILBAŞI ÇEKİLİŞİNDE EN ÇOK ÇIKAN RAKAMLAR

milli-piyango-2015-yilbaşi-bileti.20141222091305.jpg

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişlerinde büyük ikramiye son 10 yıldır hep çeyrek bilete vurdu. Peki büyük ikramiyeyi kazandıran şanslı rakamlar hangileri?

İşte en çok çıkan rakamlar;

3 RAKAMI..................12 KEZ ÇIKTI
2 RAKAMI..................10 KEZ ÇIKTI
1 RAKAMI....................9 KEZ ÇIKTI
7 RAKAMI....................7 KEZ ÇIKTI
4 RAKAMI....................6 KEZ ÇIKTI
5 RAKAMI ...................6 KEZ ÇIKTI
6 RAKAMI....................6 KEZ ÇIKTI

Milli piyango yılbaşı çekilişlerinde en az çıkan rakamlar ise 4 kez çıkan "0" ve "9" oldu.