BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan CHP'yi o listeyle vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na Sabah'ın yayınladığı "torpil listesini" hatırlattı.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Sabah gazetesinin yayınladığı "torpil listesiyle" vurdu. CHP Genel Başkanı'nın amcaoğlu, dayıoğlu ve teyzoğlu gibi her türlü akrabasını genel müdürlüğü döneminde SSK'ya aldığını söyleyen Davutoğlu, istifa çağrısını sözünü hatırlattı, "şimdi bu sorulara cevap verme vakti" diye konuştu.
 
Davutoğlu, partisinin Bolu 5. Olağan İl Kongresi kapsamında 17 Temmuz Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada, Bolu'nun yiğitliğin sembolü olduğu kadar dünyanın en iyi aşçılarının da memleketi olduğunu belirtti.
 
İyi bir yemek için sadece malzemenin yetmeyeceğini bildiren Davutoğlu, "Malzeme ne kadar iyi olursa olsun aşçı iyi olmadı mı yemeğin ya tuzu eksik olur ya şekeri ya da herhangi bir unsuru" değerlendirmesinde bulundu.

"AK PARTİ KADROLARI TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ" 
 
Türkiye'nin 1990'lı yıllarda namerde muhtaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, 2000'li yıllarda ise "malzeme aynı malzeme ama aşçı değişti" diyerek, AK Parti kadrolarıyla Türkiye'nin kaderinin değiştiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde nasıl bu malzemeden çok lezzetli bir yemek çıkmışsa gelecek yıllarda da hep o lezzetli yemeği yapacak AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçılarının işbaşında olacağını kaydetti.
 
CHP için ise "malzeme zayıf aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" ifadesini kullanan Davutoğlu, Şişli Belediyesinde yaşananları anımsattı. Davutoğlu, CHP'nin bir ilçeyi bile idare edemediğini söyledi.
 
Davutoğlu, salonda atılan sloganlar üzerine, "Sizin Osmanlı'dan kastettiğiniz onurlu bir cihan devleti. İnşallah o cihan devletinin ruhunu, şuurunu 2023 ile küresel devlet, küresel güç olacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taşıyacağız. Biz bu iddiadayız, bu çaba içindeyiz. Biz, darbelerin vesayetin kökünü kazıdık, inşallah bu topraklarda bir daha milli irade dışında kimse hükmedemeyecek, kimse milletten almadığı bir gücü kullanamayacak" diye konuştu.
 
PARALEL YAPI İLE İŞBİRLİĞİ İDDİASI
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, 30 Mart seçimleri öncesinde CHP'nin paralel yapıyla işbirliği yaptığı yönündeki açıklamalarını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. Soru sorma değil, hesap verme makamında. 30 Mart'tan önce paralel yapıyla işbirliği yaptınız mı, yapmadınız mı? Yaptıysanız ne verdiniz, ne aldınız? Millet bunu bilmek istiyor. Kılıçdaroğlu ne verdin paralel yapıya, ne aldın? Bu ilişkileri ortaya çıkartacağız. Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye'de aydınlığı karanlığa, ümidi yeise çevirmek için her türlü komplo düzenlendi, her türlü faaliyet yapıldı ama hesap edemedikleri bütün bu faaliyetlerin ve tuzakların karşısında dimdik duran bir AK Parti kadrosu vardı. Şimdi soru sorma vakti bizde. Madem ki sizin milletvekiliniz bunu itiraf ediyor, Sayın Kılıçdaroğlu senin açıklaman, bu sorulara cevap vermen lazım. Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu, her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti." 
 
CHP'nin  bir yandan vesayetçilerle, bir taraftan da milli irade dışındaki her türlü imkanı kullanarak bu iradeyi istismar etmek isteyenlerle işbirliği içinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu nedenle CHP'nin ülke yönetimine talip olmayacağını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu'nun "4 yıl verin" dediğini anımsatan Davutoğlu, bu milletin 4 dakika bile vermeyeceğini "Bu millet CHP zihniyetini, çağ dışı zihniyeti bildiği için hiçbir zaman bu emaneti tevdi etmeyecek sözleriyle ifade etti.