BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.515,78
HABER /  DÜNYA

Milli iradeye zarar verenleri eleştirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Milli iradeden rahatsız olanlar, milli idareye hep müdahale etmişlerdir ve hak ve hukukunu zedelemişlerdi...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Milli iradeden rahatsız olanlar, milli idareye hep müdahale etmişlerdir ve hak ve hukukunu zedelemişlerdir. Milli iradenin hak ve hukukunu milleti korkutarak dar tünellere sokmak isteyenlere de fırsat vermemeliyiz.” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de 400 yataklı devlet hastanesinin temelini attı. Temel atma törenine, Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ile çok sayıda kurum müdürü ve vatandaş katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, birer konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Mehmet Müezzinoğlu ise, AK Parti hükümetinin sağlık alanında yaptığı yeniliklerden bahsetti.

’’MİLLETİN GELECEĞİNİ DARALTANLARI KINIYORUM’’
Milli iradeye zarar verenleri ve milletin geleceğini karartanları kınadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Her görüşlü zihniyetlerin, bazı isimlerin bu ülkenin milli liderlerinin arkasına gizlenerek veya ondan geçinerek bu milletin geleceğini daraltanları bu anlamda kınıyorum. Milletin bu anlayışı da iyi görmesini temenni ediyorum. Bu millet muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yeri hak ediyorsa, daha çok bilime, ilime, adalete, gelişmeye ve özgüvene ihtiyacı vardır.” dedi.

’’MÜDAHALE OLMASAYDI TÜRKİYE ÇOK FARKLI NOKTADA OLACAKTI’’
Müezzinoğlu, sözlerinin devamında ise, şöyle konuştu: “Milleti korkutarak, ürküterek, milletin öz güvenini, milletin iradesini merkeze almayarak, demokrasi de olmaz, hukuk da, insan hakları da, gelişme de, Büyük Önder’in dediği o muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti de olmaz. Büyük Önder, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız miletindir ve onun en yüce makamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir’ demiştir. Zaman zaman milli iradeden rahatsız olanlar, milli idareye hep müdahale etmişlerdir ve hak ve hukukunu zedelemişlerdir. Şayet geçtiğimiz dönemlerde milli iradenin hak ve hukukuna müdahaleler olmamış olsaydı, emin olunuz ki bugün Türkiye Cumhuriyeti çok farklı noktada olacaklardı. Milli iradenin hak ve hukukunu milleti korkutarak dar tünellere sokmak isteyenlere de fırsat vermemeliyiz.”
Müezzinoğlu, hastanenin ihalesini alan firma sahibiyle, inşaatın erken bitirilmesi için pazarlık yaptı. Pazarlığın sonunda Müezzinoğlu, hastaneyi yapacak olan şirketten 6 ay erken bitirilmesi için söz aldı. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, butona basarak inşaata ilk harcı attı.
(İHA)