BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Milli boksörün feryadı

Basında 5 yıl ceza alacağı iddia edilen milli boksör Selçuk Aydın isyan noktasına geldi

Abone ol

Centilmenlik dışı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 5 yıl men cezası alacağı iddia edilen milli boksör Selçuk Aydın, hakkında çıkan bazı haberleri okuduktan sonra yaşamaktan nefret ettiğini belirterek, "Bize sahip çıkılacağına, vatan haini ilan edilmeye çalışıldık." dedi.

Selçuk Aydın, Cemal Kamacı Spor Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan'ın Filibe kentinde, 14-23 Temmuz tarihlerinde yapılan 36. Avrupa Büyükler Boks şampiyonası'nda, İtalyan hakemin yanlı ve taraflı tutumda bulunduğunu ileri sürdü.

Aydın, karşılaşma sonucunda üçüncü raunt da diskalifiye edilerek Avrupa şampiyonluğunu kaybettiğini belirterek, "Bir yıl bu maça çok iyi hazırlanmıştım ama hakem kurbanı oldum. Benim, milli takım antrenörleri ve sporcu arkadaşlarımın aldığı ortak karar, bu olaylarının bu derece abartılmasının tek nedeninin sadece başkanımız ve fedarasyonumuza muhalif olan insanlardan kaynaklandı yönündedir. Yaptığım faul değildi, İngiliz sporcu faul yapıyordu ama hakem beni uyarıyordu. Almamam gereken bir diskalifiyedir, bunu hak etmedim. Bulgaristan Boks Federasyonu ve Avrupa Boks Birligi yönetimini kınıyorum. Bunlar hakında suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Aydın, 5 yıl ceza aldığı yönünde söylentilerin dolaştığını hatırlatarak, "Cezamı verecek olan Dünya Boks Konseyidir. Üç ay sonra bunun toplantısı var. Yaptığım herşey kamera kayıtlarında da var. Sadece maçtan sonra eldivenlerimi çıkarak fırlattım ve reklam panosuna tekme attım, bu son derece normal bir tepkiydi. Kimseye zarar vermedim, hakemle en küçük bir diyaloğum olmadı bile. Bundan dolayı 5 yıl ceza alacaksam bu çok komik bir şey olur. Hakımda çıkan bazı haberleri okuduktan sonra yaşamaktan nefret ettim. Bulgaristan'da bu olaylardan dolayı karakola düştük, mahkemeye çıktık. Bize sahip çıkılacağına, vatan haini ilan edilmeye çalışıldık. Bu ülkenin bayrağını, Avrupa ve dünya şampiyonalarında 7 kez göndere çektirip dalgalandırdım." diye konuştu.