BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.380,51
HABER /  GÜNCEL

Mikdad: ABD, İngiltere, Fransa saldırıya yardımcı oldu

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Şam'da sivillere karşı kimyasal silah kullanan "teröristlere" ABD, İngiltere ve Fransa'nın yardımcı olduğunu öne sürdü.

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, başkent Şam'da yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan kimyasal silahların ABD, İngiltere ve Fransa'nın yardım ettiği "teröristler" tarafından kullanıldığını iddia ediyor.

Mikdad, Şam'da Four Seasons Oteli'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "teröristlerin" sarin gazı kullandığına ilişkin kanıtları Birleşmiş Milletler denetçilerine sunduklarını söyledi.

Henüz kesin kanıtlara ulaşılamadığını belirten Mikdad şöyle konuştu: "Suriye, kimyasal silahın silahlı gruplar tarafından ABD, İngiltere ve Fransa'nın yardımıyla kullanıldığını ve bunun bir an önce durması gerektiğini tekrar belirtmektedir."

"Teröristlerin" ABD, İngiltere ve Fransa tarafından "korunduğunu" iddia eden Mikdad, "bu silahların bir gün Avrupa halklarına karşı kullanılacağını" öne sürdü.

Suriye başkenti Şam'da 21 Ağustos günü meydana gelen saldırıda ölenlerin görüntülerinin dünya komuoyuna yayılmasının ardından , ve gibi ülkelerde Suriye'ye müdahale hazırlıkları hız kazanmış durumda.