BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  RAMAZAN

Migren hastalarına Ramazan orucu uyarısı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sibel Velioğlu, ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç kalma süresinin uzadığını belirterek, "Uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir" dedi.

Abone ol

Prof. Dr. Sibel Velioğlu,  yaptığı açıklamada, ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç kalma süresinin uzadığına işaret eden Velioğlu, "Biliyoruz ki hem sıcak hem de açlık ağrıları tetikleyecektir. O nedenle hastalarımızı, aşırı güneş altında kalmamaları ve ramazanda tüketecekleri gıdalara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Migren hastalarının ramazan boyunca kan şekerlerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Velioğlu, "Kan şekerinin düşmesi ve uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir. Ramazanda migren hastaları, reçel, şeker, bal gibi kan şekerini hızla yükseltip düşüren gıdalardan uzak durmalı, gün boyunca kan şekerini sabit tutan karbonhidratlı gıdaları tercih etmelidir." bilgisini verdi.

Bu hastalığı bulunanlara, sahura kalkmalarını öneren Velioğlu, şöyle devam etti:

"Hastalar sahurda da kanda daha uzun süre kalan karbonhidratlı gıdalar tüketmelidir. Unlu değil, bakliyat ve lifli gıdalar tercih edilmelidir. Oruç çorbayla açılmalı, sonrasında da belli aralıklarda az ama sık beslenilmelidir."