BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Ramazan'da hava nasıl olacak meteoroloji açıkladı

Ramazan ayı yaklaştı. Ramazan'da oruç tutacaklar hava durumunu merak ediyor. Uzmanların tahminlerine göre Ramazan'ın ilk haftası hava serinliyor.

Abone ol

Ramazan'da hava nasıl olacak sorusunun yanıtını Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Genel Müdürü Ahmet Uçar verdi.

Bu hafta sıcaklıkların normallerin 5 derece üzerinde seyredeceğini belirten Ahmet Uçar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceğini belirtti.  Uçar, bu düşüşle birlikte yağışlı sistemin de kuzey bölgelerde başlayarak tüm yurtta etkisini göstereceğini söyledi.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Genel Müdürü Ahmet Uçar’ın AjansHaber’e yaptığı o açıklama:

Hava sıcaklıkları özellikle Batı bölgelerimizden başlayarak yükselişe geçti. Batı bölgelerinde başlayan bu yükseliş tüm yurda yayılacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu sıcaklık cumartesi gününe kadar bir önceki güne nazaran birkaç derece yükselerek seyrini sürdürecek. Bu artışla birlikte geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEKİ SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Ankara’da uzun yıllardır Mayıs ayı sonu itibariyle sıcaklıklar 23-24 derece ortalamasındayken bu hafta boyunca hava sıcaklıkları 27 ila 29 derece arasında olacak. Aynı şekilde İstanbul’daki sıcaklık ortalaması 24 derece iken, Perşembe günü 29 dereceye kadar çıkacak. İzmir’de de mevsim normallerine göre sıcaklıklar 30 derece ortalamaya sahipken bu hafta 33 dereceleri bulacak.

ramazanda hava nasıl olacak

“RAMAZAN AYININ İLK GÜNLERİNDE YAĞIŞLI SİSTEM ETKİLİ OLACAK”

Bu hafta boyunca Pazar gününe kadar devam eden sıcak hava dalgası Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte düşüşe geçecek ve mevsim normalleri seviyelerine düşecek. Yurt genelinde de Ramazan ayının ilk günlerinde de sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak. Sıcak havanın etkisini sürdüreceği bu haftanın ardından ise mevsim normallerine düşecek sıcaklıkla birlikte Ramazan ayının ilk günlerinde yağışlı bir sistem Kuzey bölgelerde etkili olacak.  Marmara, İç Ege ve İç Anadolu’dan başlayan yağışlı sistem 6 Haziran’dan itibaren yurdumuzun tamamına yakın büyük bir kesiminde etkisini gösterecek.