BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Midekon dönem başkanı seçildi

19 üniversiteyi temsil eden Mimarlık Fakülteleri Dekanları Konseyi yeni dönem başkanını seçti.

Abone ol

Mimarlık Fakülteleri Dekanları Konseyi (MİDEKON) dönem başkanlığına İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu seçildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 19 üniversitenin mimarlık fakültesi dekanının temsil edildiği MİDEKON toplantısı,Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Anıtpark yerleşkesindeki Senato Salonu'nda yapıldı. 

MİDEKON Başkanı Prof. Dr. Zekai Görgülü, burada yaptığı açıklamada, şu anda 19 mimarlık fakültesinin temsil edildiği konseyin temel amacının mimarlığın sorunlarını ve potansiyelini değerlendirmek olduğunu söyledi. 

Bu anlamda konsey üyelerinin birbiriyle sürekli fikir alışverişi içinde olduğunu belirten Görgülü, ''Çalışmalarımız arasında üniversite senatolarına, Üniversitelerarası Kurul'a ve YÖK'e öneriler taşımak, görüş ve düşüncelerimizi aktarabilmek. Tabi ki her şeyin ötesinde öncelikli olarak bunu kendi içimizde paylaşarak gerçekleştirebilmek. Günceli ve yeniyi yitirmemek adına mimarlık ve doğrudan ilişkili olduğu alanlarda çalışmalar yapıyoruz'' şeklinde konuştu. 

Açıklamanın ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, MİDEKON Dönem Başkanlığına, KOÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin ise MİDEKON Genel Sekreterliğine seçildi