BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Michelle Obama, Bayan Erdoğanları ağırladı

Başbakan Erdoğan ve heyeti ABD Başkanı Obama ile görüşürken Michelle Obama da Beyaz Saray'da Emine Erdoğan'ı ağırladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sürerken Michelle Obama da Beyaz Saray'da Emine Erdoğan'ı ağırladı.

Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak da yer aldı.

Michelle Obama ve misafirleri öğrencilerin kendileri için hazırladığı gösteriyi izledi.

"Barışın İnşası ve Gelişmede İş Kadınlarının Rolü"

Emine Erdoğan daha sonra Georgetown Üniversitesi ve Türkiye İş Kadınları Derneği ortaklığında, ABD'nin başkenti Washington'daki Mayflower Hotel'de düzenlenen "Barışın İnşası ve Gelişmede İş Kadınlarının Rolü" toplantısında konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin son derece zor ve çalkantılı bir coğrafyada yer aldığını, Türkiye'nin hemen yanındaki Irak, Suriye ve Filistin'de, yine yakın çevre sayılabilecek Afganistan, Kuzey Afrika ve Afrika içlerinde, özellikle Somali'de ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Dünyada, barış ve kalkınmanın gerçekleşmesi için birçok ülke, kurum ve devlet başkanından "güzel sözler, etkili nutuklar" duyduklarını dile getiren Erdoğan, çocuklar, kadınlar, yokluk gibi konuların herkesin hem fikir olduğunu ve çözmek için mücadele ettiğini işittiklerini ama tüm sözlere ve "güzel nutuklara" rağmen dünyadaki manzaranın değişmediğini ve kadınların göz yaşları dinmeyip bebeklerin ölüp öldürüldüğüne şahit olduklarına dikkati çekti.

"Barış, yalnızca sözde kalmamalı" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Saman alevi gibi parlayıp sönen yardım kampanyalarıyla vicdanlar rahatlatılmamalı. Kadınlar için, çocuklar için, tüm masumlar için acilen adımlar atılmalı, kararlı girişimler yapılmalı, kalıcı çözümler üretilmeli. Şunu, çok büyük bir üzüntüyle ifade etmek durumundayım; Bakınız, sadece son birkaç sene içinde, Myanmar'da, Somali'de, Filistin'de ve Suriye'de, insanı insanlığından utandıracak derecede ağır manzaralara şahit olduk. Öyle sahnelerle, öyle fotoğraflarla karşılaştık ki, yüreğimizde, hayatımız boyunca iyileşmeyecek yaralar açıldı. Bebeklerin öldürüldüğü, bebeklerin yakıldığı bir dünyada, emin olun, hiç kimse masum değildir. Bu trajediye şahit olup bunun fotoğrafını görüp, yüreği yanmayan, vicdanı sızlamayan herkes, sorunun bir tarafıdır. Dünyadaki tüm bebekler, tüm çocuklar, tüm kadınlar için, küresel vicdan derhal harekete geçmeli, etkili çözümler peşinde koşmalıdır.

Şunu da hatırlatmak isterim ki, hep birlikte içinde olduğumuz bu gemide ağlayanlar olduğu sürece, gülenler huzur ve güvenlik içinde olamayacaktır. Her zamankinden çok daha fazla dayanışmaya, işbirliğine ihtiyacımız var. Kadınların ve çocukların sorunlarını, inanın, kadınlardan başkası çözmeyecek, çözemeyecektir."