BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

Michael Owen'in transferi kesinleşti

Manchester United'ın serbest bıraktığı Owen'ın Stoke City'ye transferi, Premier Lig tarafından onaylandı.

Abone ol

32 yaşındaki Michael Owen'ın Stoke City'ye transferi, Premier Lig tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz sezon sonunda Manchester United'ın serbest bıraktığı İngiliz oyuncunun, Premier Lig ekiplerinden Stoke City'yle anlaştığı dün açıklanmıştı.

Ancak transferin kesinleşmesi için Premier Lig tarafından onaylanması gerekiyordu.

Onayın ardından Twitter'dan açıklama yapan Owen "anlaşma artık resmileşti; artık bir Stoke City oyuncusuyum. Bir önce sahalara dönme heyecanı içindeyim" dedi.

Uzun süredir bonservisi elinde olan ve hiçbir takımın transfere yanaşmadığı Michael Owen, 4 aylık arayışın ardından nihayet kendisine takım buldu.

Stoke City'ye 1 sezonluğuna imza atan Owen'ın sezon bitiminde ne yapacağı ise merak konusu, zira Stoke City, Owen'ın sözleşmesine herhangi bir ek madde koymadı.

Michael Owen'ın adı Manchester United'dan ayrıldıktan sonra Andy Carroll'ın West Ham'a kiralanmasıyla Liverpool'la bir süre anılmış fakat taraflar anlaşamayınca transfer gerçekleşmemişti.

Michael Owen Liverpool, Real Madrid, Newcastle ve son olarak da Manchester United forması giymişti.

2009 yılının Temmuz ayında ''Kırmızı Şeytanlar''a katılan Owen, sakatlıklar nedeniyle Manchester United'da beklentilerin çok uzağında kalmış ve geçtiğimiz sezon sadece 4 maçta forma giyebilmişti.

Owen, United formasıyla çıktığı 52 maçta 17 gol atabildi.

89 kez milli olan Owen bu maçlarda 40 gol attı.

Stoke City menajeri Tony Pulis'in bu sezon Peter Crouch ile Michael Owen'ı bir arada oynatmayı düşündüğü yorumları yapılıyor.

Owen Pulis'in güçlü bir kadro oluşturduğunu, bu kadroya katılmayı heyecanla beklediğini söylüyor.