BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  DÜNYA

MI6 ajanının cesedi bavuldan çıktı

İngiltere'de cesedi bir bavulun içinden çıkan genç ajanın, iki hafta önce öldürülmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra’daki evinde çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülen MI6 ajanının İngiliz Genel Haberleşme Karargahı’nda (GCHQ) görevli 31 yaşındaki Gareth Williams olduğu ortaya çıktı.

Gloucestershire’ın Cheltenham bölgesinde bulunan Genel Haberleşme Karargahı GCHQ’de görevli olan Williams’ın, geçici bir görev için Londra’da bulunduğu belirtildi. Komşuları tarafından celtinmen ve iyi bir bisiklet binicisi olarak tanınan Williams’ın, 200 yılında Cambridge Üniversitesi’nde matematik eğitimi aldığını fakat buradaki eğitimini yarım bırakarak okuldan ayrıldığı ifade edildi.

Polis, Williams’ın cesedi başında bir adet telefon ve çok sayıda sim kartı bulunduğunu açıkladı. Kordon altına alınan bölgede oturanların giriş çıkış yapmasına izin verildiğini kaydetti.

Londra’nın en zengin semtlerinde birinde işlenen cinayetin ip uçlarına ulaşmaya çalışan polis, araştırmaları sırasında ilginç bir sonuca ulaştı. Cinayetin işlendiği binanın, tapu kayıtlarında Rusça ve Bulgarca’da ‘anavatan’ anlamına gelen ‘New Rodina’ adlı özel bir şirkete ait olduğunu ortaya çıkardı.

TERÖRİSTLERİN BİR NUMARALI HEDEFİ

Birleşik Krallığın deniz aşırı düşmanları hakkında bilgi toplayan MI6 ajanlarının, teröröstlerin muhtemel hedefleri arasında yer aldıkları kaydedildi.

İNGİLTERE’DE 2 YABANCI AJAN ÖLDÜRÜLDÜ

Birleşik Krallık topraklarında bugüne kadar 2 ajan öldürüldü. Eski Rusya Federal Güvenlik Servisi ajanı Alexander Litvinenko, 2006 yılının Kasım ayında zehirlenerek öldürüldü.

Bulgar ajan Georki Markov, 1978 yılında Waterloo Bridge (Waterloo Köprüsü) üzerinde şemsiyeli bir suikast sonucu öldürülmüştü.
Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, bugün düzenleyeceği istihbarat toplantısında, MI6 ajanının öldürülmesine ilişkin kaygılarını dile getireceği öğrenildi.