BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.415,19
HABER /  POLİTİKA

MHPnin sözleri AKPyi çıldırtır!

Kürt açılımına kapıları kapatan MHP'den, AKP grubunda Erdoğan'ın konuşmasıyla duygulanan vekillere ilginç benzetme...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti grubunda yaptığı konuşmayı işaret ederek ''kan dökenler ve anaların gözyaşı üzerinden siyaset yaptığını'' öne sürdü.

AKP GRUBU AĞLAMA DUVARINA DÖNDÜ

Vural, ''AKP grubu ağlama duvarına dönmüştür. Hamaset ve gözyaşı üzerinden siyaset yapıp kardeşliği bozan bu projenin üzerine gözyaşlarıyla bir ambalaj örtmek istiyorlar. 'Şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar' diyordu bize. Bugün gelinen noktada Başbakan, kan dökenler üzerinden siyaset yapıyor, anaların gözyaşı üzerinden siyaset üretiyor. Sayın Başbakan bu yolun Türk milletinin yolu olmadığının farkına varmalıdır'' görüşünü dile getirdi.

KARPUZ SİYASETİ YAPIYORLAR

Erdoğan'ın konuşmasını ''Yeşilçam retoriği'' olarak niteleyen Vural, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan, 'kardeşlik projesi başlatacağız' diyor. Projesi, kardeşliği bozma projesidir. Ben buna 'Karpuz siyaseti' diyorum. Dışı yeşil, içi kırmızı. Muhafazakar değerleri, muhafazakar inançları hortumluyorlar, içini boşaltıyorlar. Milli kimlik yerine etnik kimlik, milli kültür yerine etnik kültürü oluşturmak istiyorlar. Tam bir münafık siyaseti, iki yüzlü siyaset... Sayın Başbakan, ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün.''

DEVLET PROJESİYLE PARTİ TEMSİLCİSİNİN İŞİ NE?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ''açılım'' çalışmasını daha önce ''devlet projesi'' olarak nitelendirdiğini anımsatan Vural, Atalay'ın DSP'yi ziyaret ederken yanında partisinden yöneticilerin yer aldığını belirtti. Vural, ''Sayın İçişleri Bakanı bu devlet projesi ise yanınızda AKP yöneticilerinin ne işi var? Burası bir parti devleti mi? Siz hükümet değil misiniz? Hükümetseniz yanınızda niye AKP yöneticileri var? Projenin devlet projesi değil, AKP'nin parti çalışması olduğu ortaya çıkmıştır'' diye konuştu.

(PKK'LILARI) İSPANYA'YA TATİLE GÖNDERSİNLER

Soruları da yanıtlayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın kendisini kastederek ''edep dışı'' konuştuğunu söylediğinin belirtilmesi üzerine şunları söyledi:

''Edepten bahseden Sayın Başbakan mı? Takdiri size bırakıyorum. Şehitlere 'kelle' diyen, 'artistlik yapma' diyen, 'ağzınız kokuyor' diyen bir Başbakan... Biz milli terbiyeden nasibimizi almışız. Bizim edep ve ahlak dışı hiçbir sözümüz olmamıştır. Başbakan bu tür konuşmalarını yaparken Başbakan sıfatını Başbakanlıkta bırakırsa daha uygun olur.''

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'a atfen bugün bir gazete "PKK'nın 200 üst yöneticisinin başka bir ülkeye gönderilmesi'' yönündeki sözlerin anımsatılması üzerine de Vural, şöyle konuştu:

''Çözüm dedikleri husus belli. PKK ile müzakere, mütareke ve af getirmektir. 'İmralı muhatap alınmalı', diyenler AKP'li milletvekilleri değil mi? Emine Ayna ile ne farkları var. Bu 200 kişiyi milletin parasıyla İspanya'ya tatile göndersinler, rehabilitasyona tabi tutsunlar. Madem çok demokratikler, getirsinler AKP listesinden milletvekili yapsınlar, çok daha demokratik olur. Yakında bunu da önerecekler diye düşünüyorum.''

ARINÇ MEMLEKETİMİ ANARKEN SALAVAT GETİRSİN

''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sizin kendinizi tanıtırken Tillo'lu olduğunuzu söylediğinizi belirtti. Tillolu musunuz, Aydınlarlı mısınız'' sorusuna ise Vural, şu yanıtı verdi:

''Ben Diyarbakır doğumluyum. Asıl nüfusum Siirt. Köy de Aydınlar... Bu coğrafyayı vatan yapan bir ecdadın evladıyım. Dolayısıyla Sayın Arınç o yörenin adını anarken salavat getirmesinde fayda var. Biz bu Türk milletinin evladıyız. Diyarbakır'a Amed mi diyecekler, Hakkari'ye Çölemerik mi diyecekler. İstanbul'a Konstantinapolis mi diyecekler. Çok mu demokratik olacaklar. Bu coğrafyaya 1071 yılında Türk milleti mührünü vurmuştur. Bu mührü sökmek isteyenlere karşı da Kurtuluş Savaşıyla mücadele verilmiş, mühür söktürülmemiştir. Bundan sonra da söktürülmeyecektir. Önemli olan budur. Anadolu'da olan herkesin büyük Türk milletinin bir ferdi olduğunun gururu ve onuru içerisinde olmasını tavsiye ediyorum. Kendisine de tavsiyem budur.''