BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.415,47
HABER /  POLİTİKA

60 bin kadın bedeni polemiği

Kılıçdaroğlu, '60 bin kadın bedenini satmak için sıraya girdi' deyince Bakan sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun cevabı gecikmedi

Abone ol

CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün AKP iktidarının örtülü bir faşizm uygulama yolunda olduğunu iddia ederek, ekonomik kriz yüzünden Türkiye'de 60 bin kadının bedenini satmak için sıraya girdiğini söyledi.

BAKAN "KADINLARA HAKARET EDİYOR" DEDİ

Bu sözler Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ı rahatsız etti... Yazılı açıklama yapan Kavaf, Kılıçdaroğlu'nu kadınlara hakaret etmekle suçladı. "Bütün kadınlardan özür dilemeli" dedi. "Beden işçisi kadınların da bu toplumun bir parçası olduğunu hatırlatmak isterim. Siyaseti bayağılaştırmasın" mesajı verdi.

Kavaf'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'nun yanıtı gecikmedi... Kılıçdaroğlu, "Özür dilemesi gereken bir kişi varsa o da bakanın kendisidir. Hayat kadınlarındaki artışı bu noktaya getiren kendisidir, kendi iktidarıdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU "ASIL ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN O" DEDİ

Kılıçdaroğlu "Eğer özür dilemesi gereken bir kişi varsa o da Sayın Bakan'ın kendisidir. Kadınları hayat kadını olma koşullarına zorlayan muhalefet partileri değildir, iktidar partileridir. Hiçbir kadın da gönüllü olarak beden işçiliği yapmak istemez. Hayat kadını olmak istemez. Ama bu kriz, 60 bin kadını hayatta kalmak, yaşamını sürdürmek için beden işçiliğine zorluyorsa, önce hükümetin bunun üzerinde durması gerekiyor. Neden ve niçin?" diye sordu.

HAYAT KADINI SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR GÖSTEREYİM

Bir de tavsiyede bulundu, "Koltuğunu bana bıraksın" dedi: "Bakan çözüm üretmekten söz ediyorsa, o zaman bulunduğu koltuğun ne anlama geldiğini bilmiyor. Bakan koltuğunda oturanlar çözüm üretirler. Ama benim çözümle ilgili önerilerimi öğrenmek istiyorsa, koltuğundan ayrılır bana koltuğunu devreder. Ben de bu hayat kadını sorunu nasıl çözülür ben kendisine gösteririm."