BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin çelengi tutuklandı!

Siyaset tarihinde bir ilk yaşandı. MHP'nin Rize'de alana koyduğu çelenk gözaltına alındı.

Abone ol

Rize'deki 23 Nisan törenlerinde MHP yöneticilerinin Atatürk Anıtı’na koyduğu çelenk, tören sonrasında polis tarafından alınarak karakola götürüldü. MHP İl Başkan Yardımcısı Zelkif Akgül, "Türkiye tarihinde çelenk tutuklama olayı ilk defa yaşanmıştır" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda sabah gerçekleştirilen törenler sırasında MHP Rize İl Başkan Yardımcısı Zelkif Akgül, Atatürk Anıtı’na partisinin çelengini koydu. Törenin ardından alandan ayrılan Akgül’e bir süre sonra çelengin alanda olmadığı haberi geldi. Olayı araştıran Akgül, polisin çelengi alarak Cumhuriyet Polis Karakolu’na götürdüğünü öğrendi. Akgül ve parti yöneticisi Serkan Birben, karakola giderek çelengi geri aldı.

’ÇELENGİMİZ TUTUKLANDI’

MHP Rize İl Başkan Yardımcısı ve Artvin- Rize Tabipler Odası Başkanı Dr. Zelkif Akgül, 23 Nisan törenleri için Atatürk Anıtı’na çelenk koymak istediklerini, bunun için de Rize Valiliği’ne başvurarak izin talep ettiklerini, daha sonra da telefonla sorduklarında, kendilerine çelenk koyabileceklerinin söylendiğini belirtti. Akgül, yaşananları şöyle anlattı:

'TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK'

"Tören öncesinde bize, ’Bu çelengi neden getirdiniz? Koymayacağız’ dediler. Tören sırasında çelenk için bizi anons etmediler. Biz de tören bitmek üzereyken çelengi koyduk. Akşam almayı planladığımız çelengin, tören alanına konulduktan yarım saat sonra yerinde olmadığını gördük. Çelengin polis tarafından tutuklandığını öğrendik. Çelenk karakola götürülmüş, ifadesi alınmış. Biz kanun dışı bir şey yapmadık. Atatürk Anıtı’na çelenk koyduk. Her halde bizi tutuklamak için yeterli delil oluşturamayınca çelengi tutukladılar. Türkiye tarihinde çelenk tutuklama olayı ilk defa yaşanmıştır."