BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin biyolojik oyu yüzde kaç? Ümit Özdağ'ın olay iddiası

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, partisinin biyolojik oyunun yüzde 30 olduğunu iddia etti.

Abone ol

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, MHP'nin yüzde 30'luk biyolojik oy tabanı olduğunu açıkladı.

MHP’de 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan yönetim tartışmasında mahkemenin verdiği "kurultay toplansın" kararıyla gelişmeler yeni bir anlam kazandı.

Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’den sonra Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Al Jazeera’den Gonca Şenay'ın sorularını yanıtlayan Özdağ, "Son dönemde özellikle MHP’nin oyları AK Parti’ye gitti. Bunun kalıcı bir kayıp olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna iddialı bir cevap verdi:

CHP'DE ÜLKÜCÜ VEKİL BİLE VAR

AKP’nin milliyetçiliği hiçbir zaman inandırıcı bir milliyetçilik olamaz. Erdoğan da Davutoğlu da siyasi kariyerleri boyunca Türk milliyetçiliğine defalarca hakaret ettiler. Milliyetçiliği kötülüğün odağı haline getirdiler. Biz seçim öncesi milliyetçi duygulara oynayan ama seçim dışında milliyetçiliğe sürekli hakaret eden bir anlayışın vatandaşta prim yapmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Her şeyi istismar ettikleri gibi milli duyguları da istismar ediyorlar. Ama seçmenin büyük bölümünü milliyetçilik zemininde ikna etmeleri mümkün değil. Ben MHP’nin yüzde 30’luk bir biyolojik oy tabanı olduğunu düşünüyorum. Özellikle Ülkü Ocakları’ndan yetişen insanların çekirdek aileleri ile oluşturdukları oy tabanı bu. Biz bu tabana ulaşamıyoruz. Bugün CHP’de bile Ülkü Ocaklarından yetiştiğini söyleyen milletvekili var. AKP'de sanıyorum 52 tane böyle milletvekili var.

MHP KENDİ TABANINA ULAŞAMIYOR

MHP’de kendi tabanına ulaşmakta sıkıntı çeken bir yönetim anlayışı hâkim. Yönetim değişirse MHP’nin döneceği ilk taban kendi biyolojik yüzde 30’luk tabanı olacaktır. Biz bunun da yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Türkiye’nin önüne milliyetçiliği ekonomik kalkınma projesi olarak koyan bir yaklaşımla gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Türk milliyetçiliği savaşmak, dövüşmek, yakıp yıkmak değil. Biz milliyetçiliği bir ekonomik kalkınma ideolojisi olarak görmek gerektiğini düşünüyoruz. Dünya 4’üncü sanayi devrimini yaşıyor. Dünya akıllı fabrika derdine girmiş, biz hala AVM inşa ederek ekonomik kalkınma gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.

İLKOKUL 1'DEN İTİBAREN TOPLUMU YENİDEN ÖRĞÜTLEMEK GEREKİYOR

Sanayi devrimini gerçekleştirmek için ilkokul 1’den itibaren toplumu yeniden örgütlemek gerekir. Çocukların ilkokul 1’den itibaren daha fazla matematik, fizik dersi alması gerekir. Bu toplumun Gayri Safi Milli Hasılası dünyanın yüzde 1’ini oluşturuyor. Ben MHP’nin bunu yüzde 3’e çıkardığı takdirde çok büyük bir görevi yerine getireceğini düşünüyorum.