BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHPli Vuralın namazı olay oldu!

Bir namaz kıldı, Erdoğan kürsüden Vural'a çıkıştı. Peki neydi bu namaz meselesi? İşte MHP'li Vural'ın Erdoğan'a cevabı;

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çin'deki olaylar üzerinden siyasi rant elde etmek ve ucuz siyaset yapmakla suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, bir basın mensubunun Başbakan Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'nin Çin ziyaretinde Uygurca'nın yasakladığını öne sürdüğünü hatırlatması üzerine şöyle konuştu: "Genel başkanımız açıklamayı yaptı. Sayın Başbakan bu yasaktan memnuniyet mi duyuyor? Bu yasak yapıldı, Uygur Türklerinin öldürülmesi doğru mudur diyor? Kimin ağzıyla konuşuyor, Çinlilerin ağzıyla mı konuşuyor? Yedi yıldan beri bu konuda siz ne yaptınız? Yan gelip yattınız mı bu konuda? 3 Kasım 2002'de iktidara geldiler. 7 yıldır bu konuda hangi adımı attınız?"

"BAŞBAKAN SİYASİ RANT PEŞİNDE"

Vural, Başbakan Erdoğan'ı bu konu üzerinden siyasi rant elde etmeyi istemekle suçladı. Vural, Başbakan Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü kullanmaya davet etti.

MHP'nin konuyla ilgili duruşunun Başbakan Erdoğan tarafından 'kan üzerinden siyaset' yapmak olarak değerlendirildiğini öne süren Vural, Başbakan Erdoğan'ın "İnsanlığın ölümüne seyirci kaldığını" iddia etti.
Vural, Başbakan Erdoğan'ı milli meselede, milli ve omurgalı duruşa davet etti.
"NAMAZINA SEN NE KARIŞIYORSUN?"

Kendisinin Uygur Türkleri ile ilgili gıyabi cenaze namazına katılmasının eleştirmesine cevap veren Vural, "Siz kimsiniz ki benim namazına dil uzatıyorsunuz. Biz namazları arzı endam için değil, o acıları paylaşmak için kılıyoruz. Sizin gibi boy pos göstererek namaz kılma adetimiz yoktur. Bizim namazımıza dil uzatmak sizin haddiniz değildir. Gönül ister ki gıyabi cenaze namazı kılınırken siz de orada bulunsaydınız. Neden yoktunuz Sayın Başbakan? Çinli meslektaşlarınız gıyabi cenaze namazı kılınmasını istemedi mi? Uygur Türklerinin cuma namazı ve cenaze namazı kılmaları engellenmişken siz de Türkiye'de bizim Cuma ve cenaze namazımızı mı engelleyeceksiniz?" diye konuştu.