BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MHPli Vural Nazlı Ilıcakla atıştı

MHP tartışılıyordu konu AK Parti'ye kilitlendi. Vural ile Nazlı Ilacak, Kürtçe konusunda tartışınca bakın neler oldu!

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile gazeteci Nazlı Ilacak arasında yaşanan tartışma dudak ısırttı. MHP'ye kıyamam diyen Ilıcak'a yüklenen MHP'li Vural, Ilıcak için solcu mu oldunuz diye seslendi. İşte yaşanan o tartışma;

Erdoğan Aktaş'ın Habertürk'te hazırlayıp sunduğu "Seçime Doğru" programının bu haftaki konuğu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. MHP'nin yerel seçim stratejisi ve çalışmalarının masaya yatırıldığı programda, Oktay Vural ve Nazlı Ilacak arasında tartışma yaşandı.

Ömer Laçiner'in Türkiye'deki Kürt sorunuyla ilgili sözlerine Ilıcak'ta destek verince tartışma yaşandı.

İşte Vural ve Ilıcak arasındaki Kürtçe tartışması;

Metin Özkan (Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi): Bu ülkede merhum Cumhurbaşkanı Özal, Kürtçe kursları da açtı kimse gitmedi.

Ömer Laçiner (Yazar): Gider gitmez o onların meselesi.

M.Ö: Tamam birşey söylüyorum ama. AKP ne yaptı alın size dedi kurdu TRT Şeş'i. Arkasından Diyarbakır belediye başkanı ne dedi biliyor musunuz? Dedi ki siz bizim dilimizi TRT Şeş'le tanıdınız bir gün bu toprakların adını da tanıyacaksınız. Şimdi bakın burada birşey var. DTP Kürt konusunda bölücülük yapıyor.

Erdoğan Aktaş: Bakın bir örnek vermek istiyorum. Şimdi Nazım'ın kendisi Türkiye'de neler neler yaşadı. Birgün Alparslan Türkeş çıkıp Nazım Hikmet'in şiirini okudu.

Emin Pazarcı: Bunların hepsi doğru bakın...

M.Ö: Bir saniye lütfen...

Nazlı Ilıcak: Bakın onlarda bir gün bizim çizgimize gelecek mi yani.

Oktay Vural: Biz o çizgideyken siz çizgiyi, kulvar değiştirdiniz maşallah.

N.I: MHP şimdi bu Kürt meselesinde bizim...

O.V: Siz bayağı sol kulvara girdiniz galiba.

N.I: Bunun solculukla alakası yok, biz gerçekçiyiz.

Türkiye'nin bu şekilde parçalanabileceğini gördüğüm için!

O.V: Yok yok parçalanmaz.

N.I: Sadece güvenlik politikalarıyla bu sorun çözülmez.

MHP'de tek adamlık var. Bahçeli istifa etti neden geri döndü? Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

"BAHÇELİ İSTİFA ETTİ TEKRAR OTURDU"

O.V: Türkiye'yi etnik kimlik üzerinden siyaset ürekip, kimlik ayrıştırmasına gidilmesini bu milletin bölünmesi olarak görüyoruz. PKK'nın siyasallaşma çalışmasını da aslında bu milletin bölünmesi için hazırlanan bir zemin olarak görüyoruz.

E.P: AK Parti'de aynı şeyi görüyor CHP'de böyle görüyor. Bir tek marjinaller farklı görüyor.

Burada bir şey var. MHP'nin tabanı yüzde 18'i gördü yani iktidar gördü. Şu an yüzde 14'lerle 15'lerle ikna olması mümkün değil. Daha büyük bir başarı bekliyorlar. Ben o açıdan Bahçeli'nin sözlerine tekrar dönülmesini istiyorum. Bu iktidar alternatifini belirleyecek diyor. Buradan çok ciddi bir başarıyla çıkmaları gerekir. Başarılı çıkılmadığı takdirde, parti içi tartışmalarda başlar. Sadece MHP değil, AK Parti'de yüzde 40'ın altına düşerse aynı şeyi yaşar. Bu açıdan yüzde 44-47 gibi bir rakam çok büyük bir başarı.

N.I: Bakın Türkiye'nin sorunu ve alternatif oluşmamasının sebebi maalesef liderlerin koltuğa çakılı kalması. Bunu görmemiz, anlamamız lazım. Devlet Bahçeli çok muhterem bir zat ve partisine de çok katkı sağlamış bir lider. Ama ne oluyor, bir istifa ediliyor sonra tekrar gelip aynı mevkiye oturuluyor.  Partinin içinde belki bir tartışma yaşanabilir deniliyor. Yani bir noktada!

E.P: Pardon Nazlı Hanım zaten bir tartışma yaşandı. Zannediyorum Kasım'da bir kongre var ve Koray Aydın adaylığını zaten açıklamış durumda. Ama tartışmalar bir noktada tabii.

O.V: Milliyetçi Hareket Partisi'nde şu an bir tartışma yaşanması söz konusu değil.

E.P: İlan etmiş durumda ama hep birlikte seçimlere çalışıyorlar. Bir problem yok ama daha sonra bir tartışla yaşanır diyorum.

N.I: Bu maalesef AK Parti'de tek adamlık var, belki de AK Parti'ye ders vermek buradan kaynaklanabilir.

O.V: AKP'de aradığınızı bulamadığınızdan dolayı MHP'den bir arayışta bulunmanızı tebrik ederim. Bugüne kadar birşey yapamamıy demekki, 6.5 yıldan buyana.