BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  POLİTİKA

MHP'li vekilden Kandil açıklaması!

Bugün Kandil'den yapılan geri çekilme açıklamasına kilitlenen medya MHP'yi fena halde kızdırdı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Kandil'den gelen "çekiliyoruz" açıklamasına MHP'den tepki geldi. Öcalan ve Kandil'in amacının Türkiye'yi bölmek olduğunu söyleyem MHP Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, medyanın bu olaya bu kadar ilgi göstermesini de kınadıklarını söyledi.

PKK'NIN AĞZINA BAKTILAR

"Kandil gibi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekaasına, toprak bütünlüğüne kastedenlerin bizim için bir fitne yuvası olarak değerlendirdiğimiz bir merkezden böyle bir toplantı yapılarak belli şartlar ileri sürülmesi, belli bir yol haritası tavsiye edilmesi, devlete ait nedya kuruluşlarının, görevlilerinin, muhabirlerin gitmesi gerçekten ızdırap verici. Çekilme süreci denilen, aslında PKK'nın elinden silahı bırakmadığı, mücadeleye devam etme konusunda kararlılığını sürdürdüğü, bugüne kadar yaptıkları için herhangi bir pişmanlık, herhangi bir utanma emaresi göstermeyen PKK'nın ağzından çıkacak sözlerin beklenmesi bizi gerçekten çok üzüyor. Çekilme diyorlar, çekilmeyle, elelrinde silahlarla öteki tarafa gitmekten bahsediyorlar. Zaten sınırın öteki tarafına geçiyor bunlar. Bugüne kadar eylemlerini bu şekilde yaptılar. Dolayısıyla, bunların bu manada yeni birşey yaptıkları yok. Diğer taraftan biz hep ısrarla bir soru soruyoruz, bu örgüt hidayete mi erdi, vahiy mi geldi, muska mı yazıldı. Bu örgüt neden geri çekiliyor, demek ki bunlara bir şey vaat edildi."

BU BİR TEHDİT

Böyle bir atmosferde bütün Türkiye'nin kandilden çıkacak mesajı beklemesi, bu mesajın içinde de belli şartların olması, belli bir yol izlenmesi manidar. Bakın diyorlar ki; çekildikten sonra Türk hükumetinin yapacağı yasal ve Anayasal düzenlemelere bakacağız diyor. Hükumet hangi düzenlemeleri yaparız dedi de bunlar onları bekliyor. Yapılmazsa ne olacak, PKK'nın ne istediğini hepimiz biliyoruz. 4 parçalı Kürdistan diyorlar, Güney Kürdistan'a çekiliyoruz deniyor. Kuzey Kürdistan da  Anadolu toprakları. Silahları ile beraber inlerine gidecekler, Anayasa istedikleri gibi olmazsa eylemlerine yeniden başlayacaklar. Bu bir tehdit."

TÜRK ASKERİ DE ÇEKİLİYOR

"Neler duyuyoruz, Türk askeri de Doğu ve Güneydoğu'dan güçlerini çekiyor. Siz askerlerinizle egemenlik sahanız içindeki toprakları terk ediyorsunuz, bu tarafa doğru geliyorsunuz, örgüt silahı ile bulunduğu yeri değiştiriyor. Gittiği yer zaten sürekli gidip geldiği yer. Bugünkü açıklamayı beklemek de, bu açıklamaları takip etmek de, bu açıklamadan çıkacak ifadelere inanmak da hiç doğru değil, akıllı düşünmek lazım." 

murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg