BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Paçacı ABD'lileri şaşkına çevirdi

Kaset skandalıyla sarsılan MHP yöneticileri, parti Genel Merkezi'ni ziyarete gelen ABD heyetine faturayı kesti.

Abone ol

Kaset skandallarının merkezindeki MHP, sorumlu olarak ABD'yi görüyor.. Gülen ve ABD yönetimini hedef alan Bahçeli'nin ardından parti kurmayları da karşı atağa geçti.

Kasetlerin arkasında okyanus ötesinin olduğunu düşünen parti yöneticileri, kendilerine ziyarete gelen ABD heyetinin yüzüne bu iddialarını dile getirdiler. Neye uğradığını şaşıran ABD'liler ise yorum yapmaktan kaçındı.

Yoğun gündem nedeniyle gözden kaçan ABD heyetinin MHP ziyaretinin zamanlaması kafaları karıştırdı. İlginç görüşmenin perde arkasını Milliyet muhabiri Önder Yılmaz yazdı.

ABD HEYETİ MHP'YE ÇIKARMA YAPTI

ABD Ulusal Harp Akademisi (NWC) Başkanı ve Ortadoğu Uzmanı Kamal Beyoghlow başkanlığındaki ABD heyeti, dün MHP Genel Merkezi'ne 1 saat süren bir ziyaret gerçekleştirdi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile görüşen heyette, ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Pentagon, ABD Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcilerinin de bulunduğu 12 kişi yer aldı.

Görüşmede Arap ülkelerinin domino etkisi yaratan yönetime karşı halk isyanları, Türkiye'nin bölgedeki etkileri, Türkiye'deki iç siyaset ve seçim konuları ele alındı.

PAÇACI TEPKİ GÖSTERDİ

Görüşmede son günlerde MHP'yi sarsan kaset skandalları da gündeme geldi. Kasetlerin internete sızması üzerine yaşanan tartışmaların partiyi nasıl etkilediklerinin sorulması üzerine Paçacı'nın özel hayata ilişkin kayıtların "Büyük ahlaksızlık" olduğu ve bunun kabul edilemeyeceğini söylediği belirtildi.

KOMPLOYA 'ABD DAHİL' İDDİASI

Profesyonelce servis edilen bu kasetleri iktidarın MHP'yi yıpratmak için kullandığını vurgulayan Paçacı'nın, bu sürece ABD'nin de dahil olduğu vurgusunu yaptığı öğrenildi. Paçacı'nın "Bu kasetler ABD üzerinden servis ediliyor. Biz bunu tespit ettik" sözleri üzerine şaşkınlıklarını ifade eden heyet üyeleri yorum yapmadı.