BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

MHP'li Okuyan'dan korkunç işkence iddiası

MHP Genel Sekreter yardımcısı Yaşar Okuyan'ın ifadelerine ulaşan Taraf gazetesi'nin haberinde işkence iddiaları yer alıyor...

Abone ol

12 Eylül işkenceleriyle ilgili soruşturma kapsamında mağdur sıfatıyla ifade veren dönemin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Okuyan, İlhan Erdost'u başına vura vura öldürenler arasında Mamak Cezaevi eski müdürü Raci Tetik'in de olduğunu söyledi.

Taraf gazetesinden Arzu Yıldız'ın ulaştığı Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir tarafından yürütülen soruştumada verdiği üç sayfalık ifadesinde yaşar Okuyan şunları söyledi:

ZORLA İMZALAMAMI İSTEDİ

"Bunun üzerine Recep Ergun Paşa, Mamak Cezaevi Komutanı Raci Tetik'i makamına çağırmış ve kötü davranılmamasını istemiş. Bunun üzerine bizim yanımıza gelen bir Yüzbaşı, bizi Taha Akyol ile Tetik'in makam odasına götürdü. 'Sen nasıl beni şikâyet edersin ulan' diyerek bana küfretmeye başladı. Bizden 'hiçbir şikâyetimiz yoktur' şeklinde dilekçe yazmamızı istedi. Taha ve ben itiraz ederek kâğıdı imzalamadık. Tetik, bu sefer bize hitaben birçok küfür sarf etti. Diğer rütbelilerin olduğu tarafa dönerek doktoru çağırdı. Sonradan adının Mehmet Yıldız olduğunu öğrendiğim bu şahsa 'Ben bu itleri gebertirsem intihar etti diye rapor düzenler misin?' diye sordu. Yıldız da 'Emredersiniz komutanım' dedi."

KAFASI DUVARA VURA VURA ÖLDÜRÜLDÜ

Tetik'in talimatıyla kendilerine işkence yapıldığını dile getiren Okuyan, cezaevinde yatan yayıncı İlhan Erdost'un öldürülmesi hakkında ise, şunları anlattı:

"Mamak'ta 5-6 kişinin bizzat Tetik'in talimatıyla ve bir kişinin de Tetik'in bizzat katılımıyla öldürüldüğünü ve intihar raporu verildiğini öğrendim. Tetik tarafından kafası duvara vurularak öldürülen bu kişinin adı İlhan Erdost'tu."

Okuyan, hem Raci Tetik'ten hem de öldürülen tutuklular için "intihar" raporu veren doktor Mehmet Yıldız'dan şikâyetçi olduğunu belirtti.