BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Çetin'e göre Erdoğan şaibeli!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Erdoğan'ın yapacağı en büyük kötülüğün şaibeli olarak iktidarda kalmasının olduğunu söyledi.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, başta yargı olmak üzere devletin bütün kurumlarının işleyişinin önündeki engellerin kaldırılması, siyasi vesayete son verilmesi ve kurumların birbiriyle kavgasının sona erdirilmesi gerektiğini savundu. 
 
Şefkat Çetin yaptığı açıklamada Türkiye'nin hesap sorulamaz şeyhlik ya da diktatörlük nizamına tarihinin hiçbir devrinde boyun eğmediğini, yeri geldiğinde padişahlardan da hesap sorulduğunu kaydetti. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin denetleyemeyeceği ve yargının hesap soramayacağı bir vaziyette olduğunu öne süren Çetin, "Kendilerine hesap sorulamaz bir statü sağlayan bu kadroyla ilgili yolsuzluk ve rüşvet skandallarının soruşturulamaması, milli vicdanı sızlatacak ve adalet duygusunu yok edecek boyutlara ulaşmıştır" dedi. 
 
"Başta yargı olmak üzere devletin bütün kurumlarının işleyişinin önündeki engellerin kaldırılması, siyasi vesayete son verilmesi ve kurumların birbiriyle kavgasının sona erdirilmesi" gerektiğini belirten Çetin, AK Parti'nin başını çektiği siyaset kurumunun asli mecrasına çekilmesi gerektiğini bildirdi. 
 
Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde MHP'nin geçmişten bugüne yürüttüğü sorumlu siyaset tarzını devam ettireceğini kaydeden Çetin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
"Milliyetçi Hareket Partisi, yargı sürecini işletmeye başladığında Tayyip Erdoğan'ın üzerine atılı suçlamaların doğru çıkmamasından sadece memnuniyet duyacaktır. Türk milletinin ve devletinin varlığı ve esenliğinden başka kaygısı olmayan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütün temennimiz, başbakanlık makamını işgal eden isimle ilgili söylenenlerin yalan ve iftira olması yönündedir. Ancak bu kadar şaibeye, ortalara saçılan ses kayıtları ve iddialara rağmen yargının olaya el koyamaması o makamı töhmet altında bırakmakta ve ülkemize zarar vermektedir. Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye yapacağı en büyük kötülük, üzerinden atmadığı şaibeleriyle ülkeyi yönetmeye çalışmasıdır."