BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den TBMM'ye Suriye teklifi!

Milliyetçi Hareket Partisi, Suriye'deki gelişmelerin görüşülmesi için Meclis'te genel görüşme açılmasını talep etti.

Abone ol
MHP, Türkiye'nin Suriye konusundaki dış politikasının temel hedef ve çizgisi hakkında genel görüşme açılmasını talep etti.

TBMM Başkanlığı'na MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'ın imzasıyla sunulan önergenin gerekçesinde, ''Arap Baharı'' olarak adlandırılan, Tunus Mısır, Libya, Yemen gibi Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde başlayan ve yönetimlerin değişmesine yol açan gelişmeler sonrasında komşu Suriye'de de benzer gelişmeler yaşandığı belirtildi.

Suriye içindeki kargaşa ve kaosun her geçen gün artarak Türkiye'yi de etkisi altına alacak bir niteliğe büründüğü ifade edilen gerekçede, ''Bugüne kadar TBMM'de ele alınmayan AKP hükümetinin Suriye politikası, uluslararası toplantılarda Suriye üzerine taahhütleri ile çeşitli güçlerin oyun alanı haline gelen Suriye'deki gelişmelerin istikameti, Türkiye için hayati önem arz etmekte ve ülkemizi tehlikeli bir sürece getirmektedir. Bu nedenle Suriye konusundaki dış politikamızın temel hedef ve çizgisi hakkında TBMM'de genel görüşme açılmasını arz ve teklif ederiz'' denildi.