BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den İsrail çizmeyi aştı tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’ın tehdidine pabuç bırakılmamasını istedi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’ın, “Türkiye’yi cezalandırma planı' adı altında terör örgütü PKK’ya destek verilmesiyle ilgili önerilerine sert sözlerle tepkide bulundu.

Vural, “İsrail’in PKK’nın hamiliğine devam etmesi, çizmeyi aşmasıdır. Türkiye’nin, artık kaybedeceği kan ve insanı yoktur. Türkiye ve hükümet, bu tip alçakça tehdite pabuç bırakmamalıdır" diye konuştu.

MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, son dönemde gerilen Türkiye İsrail ilişkilerini, MHP İzmir İl Başkanlığı’nda değerlendirdi. Vural, “İsrail ile ilişkiler, Mavi Marmara gemisine saldırıyla yeni bir safhaya ulaşmıştı. Türkiye, özür ve tazminat talebinde bulundu ancak uygulanan plan tutmadı. İsrail Dışişleri Bakanı’nın son açıklamalarıyla da, farklı bir noktaya gelindi. Bakan Liebermann, küstah bir açıklamayla PKK’ya destek olmakla tehdit etti. Aslında, İsrail’in bölgedeki emellerini kullanmak için PKK’ya bugüne kadar silahlar nereden gidiyordu? Onlara bölge temin edenler kim. Biz bunları biliyoruz. İsrail’in PKK’nın hamiliğine devam etmesi, çizmeyi aşmasıdır. Türkiye ve hükümet, bu tip alçakça tehdite, önerilere pabuç bırakmamalıdır. Bu açıklamalara karşı yeni bir hamle yapılmalıdır. Ayrıca, bu laflar geride bırakılmamalı, yeni adımlar atılmalıdır. Birlik bütünlüğümüze yönelik tehdite destek olunmasıyla ilgili açıklamalara yeni planlar uygulanmalı, bu zihniyete cevap verilmelidir. İsrail’den de, Bakanı’nın açıklamalarına karşı topyekün reddine yönelik beyan istenmelidir. Bu gelişmeler doğrultusunda, Türkiye’nin karar aldığı füze kalkanıyla, İsrail korunmaktan da vazgeçilmelidir. Bu ifadeler karşısında daha net tavırlar alınmalıdır. Lafların altında kalınmayıp hak ettiği cevap verilmelidirö diye konuştu.