BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Hakan Albayrak'a sert yanıt!

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, hem Hakan Albayrak'ın iddialarına, hem Başbakanın Amerika ziyaretine hem de basının çözüm sürecindeki yerine dikkat çekti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Dün bir televizyon programında Reyhanlı'da Suriyeli mültecilerin saldırıya uğradığını kafalarının taşla ezilip öldürüldüğü iddiasına devam eden Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak, bu kez ülkücüleri suçladı.

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri Hakan Albayrak'ın sözlerini ve iddalarını İnternethaber'e değerlendirdi:

BU SÖZLER DELİ SAÇMASI


"Hakan Albayrak kimdir, görevi nedir, hangi istihbarat adına çalışıyor bilmiyorum. Söyledikleri deli saçması ifadeler, ciddiye alınacak bir tarafı yok. Bu tür bir iddiada bulunabilmek için, sağlam delillerle bunu tespit etmesi, fotoğraflaması ve ortaya koyması gerekir. Oradaki olayları aslında Hakan Albayrak olduğunu söylemem ne kadar saçmaysa, onun da bunu ülkücüler yaptı demesi o kadar saçmadır. Ülkücüler çok geniş bir kavram, neyi kast ettiğini, nasıl tespit ettiğini, hangi kanıtlara dayandığını bilmiyoruz. Eğer dürüst bir insansa bunları açıklaması gerekiyor."

İTİBAR İNFAZI YAPILIYOR

 "Eğer hiçbir kanıtı yoksa ve bunları söylüyorsa, demek ki ülkücülerle bir alıp veremediği var. Hükümete yağcılık yapmak, bir takım güzellemeler yapmak amacıyla birtakım iftira kampanyasının parçası haline gelmiş olabilir. Çünkü şu anda Türkiye'de devletin ve milletin ve Türk tarihinin PKK önünde diz çöktürülmesine itiraz edenler ülkücüler. Dolayısıyla ülkücülerin ortaya koydukları bu karşı direniş, ülkücülere itibar infazı yapmak suretiyle onların yaptıklarını gözden düşürmeye çalıştıkları anlaşılıyor."

HASAN CEMAL GİBİ DAĞA ÇIKMAYI TERCİH ETMEMİŞ

"Kendisi herhalde Hasan Cemal gibi teröristlerle beraber seyahat etme, onlarla beraber dağa çıkma inme yerine, Hakan Albayrak kendisine itibar infazı yapma görevi verilmiş, öyle anlaşılıyor. Biz bu tip insanları geçmişte de gördük. Ağır ithamlarına muhatap olduk ama tarih her zaman onları yanıltmış ve mahçup etmiştir. Onun için böyle desteksiz, asimetrik psikolojik harekatın bir unsuru olarak yapılan bu değerlendirmeleri temelde kınıyorum. Kendisi bir gazetecidir, bunu söylemek yerine tespit etmesi gerekir. Hiçbir ülkücü cinayetin, katliamın, insanlıkla bağdaşmayacak bir hareketin yanında yer almaz."

"Bazı gruplar bir grubun işaretini yaparak provakasyon yapabilir, Hakan Albayrak da bunu yapabilir. Biz o zaman Hakan Albayrak'ı ülkücü mü sayacağız. Bir grubu zan altında bırakacak, örseleyecek, hırpalayacak tavırlara girenler yaptıklarının düşmanlık olduğunun farkında olmalılar. Biz Türkiye'nin bölünmesinin ve PKK'nın karşısında olduğumuz için ülkücüler bu milletin tarihine ve onuruna sahip çıktığımız için hedef haline geldik, geliyoruz."

ERDOĞAN OBAMA'SINA KOŞTU

"Tayyip Erdoğan'ın bu olan bitenler karşısında hiç sorumluluğu yok. Orada o kadar insan ölmüş, şehir tahrip olmuş, yüzlerce yaralı var, Başbakan Reyhanlı'ya gidecek yerde eşbaşkan olarak Obama'sına koşmuş. Bunları eleştirecek ve orada bu kadar terörist, bu araçlarla ülkeye bomba sokarken sizin istihbarat servisiniz ne iş yapıyordu sorusunu soracak yerde, bu kadar mülteci ülkeye girerken hangi kontrolle, hangi güvenlikle, hangi denetimle giriyor sorusunu sorup, bir daha bu tür acı olayların meydana gelmemesi için olası önlemler alınması gerekirken meydana gelen olayları, bir taşla iki kuş vuruyormuş gibi, hem hükümetin acziyeti ve zafiyeti olan bu olayları başkalarına ihale etmek suretiyle işin içinde sıyrılmaya çalışıyorlar."

"Türkiye'yi Tayyip Erdoğan mı yönetiyor, CHP ya da MHP mi yönetiyor. Yani, bu adamlar bir taraftan CHP'ye bir taraftan MHP'ye ve ülkücülere laf atarak hedef saptırıyorlar. Asıl üzerinde durulması gereken konular konuşulmuyor. Orada devlet otoritesinin ortadan kaldırılmış olması, sınırların kevgire dönmüş olması, Özgür Suriye Ordusu adı altında kimin girip kimin çıktığının belli olmadığı bir yapıyı eleştirmiyorlar. AKP hükümeti ve onun yandaşı basın şunu bilmelidir, bu meseleyi madem destekliyorlar adam gibi desteklesinler."


Hatay Reyhanlı'da Suriyeli mültecilerin saldırıya uğradığını, kafalarının taşla ezilip öldürüldüğünü iddia eden Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak, bu iddiasını Habertürk ekranlarında da sürdürdü.