BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.452,26
HABER /  POLİTİKA

MHPden Dinçere istifa çağrısı

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in istifasını istedi.

Abone ol

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in görevlerini yerine getiremediğini, derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Dinçer hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan Ekici, son döneminde çalışma hayatının, barış ortamından uzaklaşarak, çatışma hayatı olmaya başladığını öne sürdü.

Ekici, Hükümetin ve Dinçer'in, bu gidişe dur diyecek adım atmadığını, ortamı daha da gererek, çalışma hayatında ayrışma ve çatışmaya zemin hazırladığını savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görevlerinin, ilgili kanunda 16 başlık halinde sıralandığına işaret eden Ekici, Dinçer'in bu görevlerini layıkıyla yerine getiremediğini iddia etti.

AK Parti iktidarında iş kollarında yetkili sendikanın belirlenmesi amacıyla yapılan düzenlemeleri ''fiyasko'' olarak nitelendiren Ekici, geçtiğimiz günlerde yapılan yasal değişiklikle, 1 yıl önceki kanunun inkar edilerek, eskiye dönüldüğünü söyledi. Ekici, Hükümetin, ''yandaşı'' sendikanın teklifini kanunlaştırarak, aczini ortaya koyduğunu, 124 bin üyeli, 42 bağımsız sendikayı sözleşme yapamaz halde kapsam dışında bıraktığını, sarı sendikaların ömrünü ve hükümranlığını 2011'e kadar uzattığını savundu. Ekici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın, ''yolsuzluk ve haksızlıkta işbirlikçi konuma'' düştüğünü ileri sürdü.

Dinçer'in, çalışma hayatının hiçbir yerinde olmadığını, TEKEL işçilerini anlayamadığını, kanunda kendisine verilen sorumlulukları yerine getirmekte son derece aciz olduğunu iddia eden Ekici, ''Doğru olan Sayın Bakan'ın istifa etmesidir'' dedi.

Ekici, Taş Devrine uzanan savunmaları, muhalefetin ve milletin yutmadığını, bunların iktidara bir yararının olmadığını ifade etti.

''YÜCE DİVAN'A GİTMEKTEN KENDİSİNİ KURTARIN''

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, önerge sahibi olarak yaptığı konuşmada, Anayasanın 49. maddesinin Başbakan tarafından ihlal edildiğini, Dinçer'in de fiilen buna katıldığını öne sürdü.

Durmuş, Başbakan'ın, TEKEL işçilerini ''açlığa, yokluğa mahkum ettiğini, sözünün eri olmadığını'' iddia etti.

Osman Durmuş, ''Sayın Bakan, yerel yönetimler yasasının mucidi olarak, bu PKK açılımının akıl hocası değilsiniz sanırım. Eğer öyleyse, Yüce Divan otobüsünün şoför mahallinde yeriniz hazırdır bilesiniz. Başbakan'ın yanlışlarına ortak olmak istemiyorsanız, önergemizin sonucunu beklemeden derhal istifa edin, Yüce Divana gitmekten kendisini kurtarın'' diye konuştu.