BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Derince Limanı itirazı

Derince Limanı'nın özelleştirmesine karşı çıkan işçilere MHP'den destek geldi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ile birlikte liman önünde çadır kuran işçileri ziyarete giden Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan fakat vatan toprağının satılıp peşkeş çekilmek istenmesinin de karşısında olduklarını söyledi.

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde bulunan ve işletme hakkı halen Devlet Demiryolları'na ait Derince Limanı'nın özelleştirmesi bir kez daha iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirdi. Özelleştirmeye karşı liman önünde çadır kuran Liman-İş üyesi işçilerin konuğu MHP’lilerdi. Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Genel Başkan yardımcısı Münir Kutluata liman önünde çadır kurarak özelleştirmeye karşı çıkan işçileri ziyaret etti.

BU ÖZELLEŞTİRME DEĞİL PEŞKEŞ ÇEKME OPERASYONUDUR

Derince İlçesi'nde kurulu bulunan TCDD Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilmesi için ihaleye çıkarılmasını protesto eden işçilere destek veren MHH Kocaeli Milletvekili Türkkan şöyle konuştu; "MHP olarak liberal ekonomiden ve özelleştirmeden uzak duran bir parti değiliz. Vatan toprağının satılıp peşkeş çekilmek istenmesinin karşısındayız. Derince Limanı'nı kendileriyle organik bağı olan yakınlarına peşkeş çekmek istiyorlar. Deniz doldurularak Körfez daraltılarak birileri daha da zengin olacak. Burada bir özelleştirme değil, peşkeş çekme operasyonu vardır. Limanı rehabilite etmek bu limana gelecek gemi sayısını arttırmak demek oluyor. Ama burada rehabilite yok limana dolgu yapılarak daha çok zengin olmak var. Aynı üçüncü boğaz köprüsünde olduğu gibi yapıyorlar. Bu kentin Soma'dan farkı yok. Soma'da insanlar kömürden ölüyorlar. Kocaeli'nde de insanlar oksijensizlikten, kirli hava solumaktan ölüyorlar."

KONTEYNER DEPOLAMA SAHASI MI GETİRİLECEK

“Kocaeli’ne Konteyner depolama sahası mı getirilecek ?” diye soran Türkkan sözlerine şöyle devam etti. “Limanı özelleştirdiğiniz kişinin kârını katlamak için orayı konteyner depolama sahası yapmanız, Kocaeli’ne ihanet olur, Körfez’e ihanet olur, çevreye ihanet olur, doğaya ihanet olur. Bu ihalenin 36 yıllık gibi bir sözleşmeyle yapılması hinliktir. Kocaeli’ne bir fayda getiriyoruz derken bir kişiye fayda getiriyorsunuz. 5 milyon metreküp dolgu yapılacak. 5 milyon metreküp dolguyla Körfez’in bütün tabiatını mahvedersiniz, yok edersiniz.