BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

MHP'den çok sert kozmik oda çıkışı!

Genelkurmay Başkanlığı, Kozmik Oda belgeleriyle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada Kozmik Oda iddialarına yanıt verildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan 12 maddelik açıklamada, "Belgeler mahkeme kararı gereği savcılığa teslim edildi. Belgeleri sızdıranlara karşı adli süreç başlatıldı" denildi.


MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, kozmik oda gelişmesini internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi.

KOZMİK ODAYA GİRME TALİMATI VERENLER VE GİRENLER HESAP VERMELİ

Zamanında Başbakan'ın (Recep Tayyip Erdoğan) talimatıyla kozmik odaya girildi, o zaman girme talimatını verenler, o zaman kozmik odaya girip bu araştırmayı yapanlar bu işin hesabını vermek zorunda, oraya ilk girenler bu hesabı vermek zorunda. Hangi belgeleri aldılar, almadılar herhalde bir tutanakla belirlenmiştir ama üstleri aranma ihtimali olmadığı için başka bir evrakı da dışarı çıkarmış olabilirler. Dolayısıyla kozmik odaya girerken o sorumluluğu da çok iyi hissetmek gerekir, çünkü oradan bir şey çalınacak olursa önceden kozmik odanın güvenliğinden sorumlu olanlar hesaba çekilirdi, şimdi kozmik odaya girenler ve o talimatı verenlerin o hesabı beklemek zorunluluğu vardır.

 BELGELER EŞDEĞER DEĞİLSE FECAAT OLUR

Aslında Ankara ile ilgili kısıtlı belgelere girildiği ifade ediliyor, asıl özel güvenlik biriminin evraklarının askeriye tarafından Gölbaşı'nda olduğu ifade edildi. Oradan hangi önemli belgeler alında bunun bir an önce tespit edilip, kozmik odaya girilme sebebiyle eşdeğer olup olmadığı tespit edilmeli.  Eğer eşdeğer olmayıp farklı bir konuda ise, bu çok daha fecaat bir durum olacaktır, kendilerini ilgilendirmeyen bir konuda belgenin dışarıya çıkarılmasına yol açtıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılması gerekir.