BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Alan ve Haberal yorumu

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ergenekon’dan tutuklu Mehmet Haberal ve Engin Alan'ın adaylığını değerlendirdi

Abone ol

Şandır bedelli askerlik konusunda hükümetin ne yapacağını açıklamasını isteyerek "Seçim öncesi bu konunun tartışma konusu yapılması insanlara saygısızlıktır. Hayal kırıklıkları ve acılar üzerinden siyaset yapmak kimsenin hakkı ve haddi değil" diye konuştu.

Şandır Çanakkale Zaferi’nin Meclis’te kutlanmasını istediklerini ancak hükümetin buna yanaşmadığını belirterek "Çanakkale Zaferi’ni siyasi şova dönüştüren AKP hükümetinin tavrını kınıyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 96’ncı yıldönümünde, bu büyük zaferin TBMM’de kutlanmasını istediklerini ve önerdiklerini ancak hükümetin bu imkanı sağlamadığını kaydeden Şandır "Çanakkale Zaferi TBMM’de kutlanmalı. Çanakkale geçilmiş olsaydı bu Meclis de, bizler de olmayacaktık. Çanakkale Zaferi’ni siyasi şova dönüştüren AKP hükümetinin tavrını kınıyorum. Çanakkale Zaferi Türk milletinin zaferidir. Bu millet, 250 bin vatan evladını toprağa vererek Çanakkale’nin geçilmez olduğu konusunda 7 düvele karşı kahramanlık destanı yazmıştır" diye konuştu. Çanakkale Savaşı’nın insanlığın yaşadığı en dramatik savaşlardan biri olduğunu kaydeden Şandır "Küresel güçler mazlum milletleri birbirine kırdırmıştır. Çanakkale savaşı, emperyalistlerin, sömürgecilerin insanlığa zulmüdür. Tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"BEDELLİ İHTİYAÇSA GÖREV HÜKÜMETE DÜŞÜYOR"

Şandır, gazetecilerin soruları üzerine bedelli askerlikle ilgili tartışmaları da değerlendirdi. Bazı konularda çok konuşmamak gerektiğini, bedelli askerlik konusunda da konuşmamayı tercih ettiklerini ifade eden Şandır "Askerlik bu toplumun ortak paydası. Askerlik erkeklerin ortak paydası. Askerlik bu toprakların savunulması noktasında çok önemli bir görev" dedi. Toplum açısından ortak payda olan bir konunun istismara zemin teşkil edecek şekilde uluorta tartışılmaması gerektiğini kaydeden Şandır, MHP’nin ‘önce ülkem’ diyen bir parti olduğunu söyledi. Şandır "Askerlik konusunda hükümete uyarıda bulunuyoruz. CHP’nin beklenti oluşturduğu şu süreçte hükümeti ne yapacağını açıklamaya davet ediyoruz. Bedelli askerlik bir ihtiyaçsa, görev hükümete düşüyor. Hükümet nasıl yapılacağını tanzim etmeli, mutabakat temin edilerek konu gündeme getirilmeli. Seçim öncesi böyle bir konunun tartışma konusu yapılması insanlara saygısızlık. Hayal kırıklıkları, acılar üzerinden siyaset yapmak kimsenin hakkı ve haddi değil" diye konuştu.

"GÖNLÜNDE CHP ÜYELİĞİNİN YATTIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR, HAYIRLI OLSUN"

Şandır, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın CHP’ye üye olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise "Sayın Haberal’a saygılarımı sunuyorum. Değerli bir bilim adamı. 2 yıldır ortaya konulmayan bir suçlama ile gözaltında tutuluyor. Zulme dönüşmüştür. Sayın Haberal’a yapılanları kamuoyu vicdanı kabul etmiyor" dedi. Haberal’ın adaylığı konusunda MHP’ye ulaşan bir talebinin olmadığını kaydeden Şandır "Gönlünde CHP üyeliğinin yattığı görülmüştür. Hayırlı olsun diliyorum" dedi.

"ENGİN ALAN ADAY OLMAK İSTERSE ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOKTUR"

Şandır, Balyoz Davası sanıklarından Emekli Korgeneral Engin Alan’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği yönündeki bir soruya da "Sayın Engin Alan partimiz üyesidir. Engin Alan paşa kahramandır, partimizin değerli bir üyesidir ve şu anda suçsuzdur. Suçsuz olan herkes eşit siyasi haklara sahiptir. Engin Alan aday olmak isterse önünde hiçbir engel yoktur" karşılığını verdi.

MHP'DE MANSUR YAVAŞ DEPREMİ Mİ?
Okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]


Halen MYK üyesi olan Yavaş, mektubunda Engin Alan başta olmak üzere Ergenekon davasıyla ilişkilendirilmiş isimlerin aday gösterilmesine karşı çıkarken, parti yönetiminde söz sahibi olan isimlerle ülkücülüğün genlerin uzaklaştırıldığını savundu.

Deniz Bölükbaşı ve Cihan Paçacı gibi isimlere de sert tepkiler dile getirilen mektup sonrası MHP’de Mansur Yavaş’a karşı dosya çalışması başlatıldı.  Mansur Yavaş’ın seçimlerden sonra parti tarafından ihraç edileceği belirtiliyor.