BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  GÜNCEL

Muhtardan Kılıçdaroğlu açıklaması

Seçmen listeleri askıya asıldı. Peki Kemal Kılıçdaroğlu bu kez oy kullanabilecek mi? İşte yanıtı...

Abone ol

Seçmen kaydı bulunamadığı için 12 Eylül'de yapılan referandumunda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bugün asılan seçmen kütüklerinde isminin yer aldığı görüldü.

Çukurambar Mahalle Muhtarlığı’na seçmen kaydını yaptıran Kılıçdaroğlu, milletvekili olduğu için 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde istediği ilde oyunu kullanabileceği öğrenildi.

OTURDUĞU YERDE KAYDINI YAPTIRMIŞ

12 Haziran 2011’de yapılacak milletvekili genel seçiminde oy kullanacakların seçmen kütüklerindeki bilgileri, güncellenmesi amacıyla bugün muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 12 Eylül Referandumunda seçmen listesinde kaydı bulunmadığı için oy kullanamayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimde oy kullanabilmek için kaydını yaptırdığı öğrenildi. Çukurambar Mahalle Muhtarlığı’na kaydını yaptırarak önlemini alan Kılıçdaroğlu’nun bugün asılan listelerde ismi yer aldı. Kılıçdaroğlu ile birlikte eşi Selvi ve oğlu Kerem’in de listede ismi yer alıyor.

İSTEDİĞİ YERDEN OY KULLANABİLİR


Kılıçdaroğlu’nun mahallesinde oturduklarını bildiklerini belirten Mahalle Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, Kılıçdaroğlu ve ailesinin isminin listede yer aldığını söyledi. Gülbudak, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu için 81 ilde istediği herhangi bir yerde oyunu kullanabileceği kaydetti. Gülbudak, bugün askıya çıkarılan seçmen listelerinin 31 Mart’a kadar askıda kalacağını sözlerine ekledi.