BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

MHP'den Akkiraz'a şok: Konsere gittiği kadar...

Milletvekilliğinden istifa edeceğini açıklayan Sabahat Akkiraz'a bir tepki de MHP'den geldi.

Abone ol

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın, istifa adımına tepki gösterdi. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkkan, insanların kendi aldıkları karara saygı duyacağını söyledi. Sonra da istifa eden milletvekili ile ilgili birkaç şey söylemek istediğini belirtti.

'BUNU NASIL BECERMİŞ!'

Türkkan, "Sabahat Akkiraz Hanımefendi'yi, seçildiğimiz günden bu yana ya iki kez, ya da üç kez gördüm Meclis Genel Kurulu'nda" diyen Türkkan, "Meclis kürsüsünde de hafızam beni yanıltmıyorsa üç yıl içinde sadece bir kez gördüm. Milletvekili devam çizelgesine baktığımda da, izinli ve raporlu tek gün olmamasına rağmen, devamsız olduğu tek bir gün bile görünmüyordu. Bunu nasıl becerdiğini de anlayabilmiş değilim.

'ÇOK SAMİMİ GELMEDİ BANA'

Danışmanlarına önceden imzalayarak verdiği yoklama pusulası haricinde çok mümkün görünmüyor. Şimdi bu Mv arkadaşımız Meclis çatısı altında İktidar'a karşı her türlü mücadeleyi yürütmüş ama sonuç alamamış gibi. Meclis'te bulunarak yapmadığı mücadeleyi, milletvekilliğinden istifa ederek yapmayı uygun bulmuş. Çok samimi gelmedi bana.

'NEYİN MÜCADELESİNİ VERMİŞSİN?'

Demezler mi adama, konsere gittiğin kadar Meclis'e gitmemişsin milletvelili olunca, neyin mücadelesini vermişsin. Meclis'te tüm yollar tükenmiş gibi, 'istifa ediyorum' diyerek, gelmediği Meclis'den gitmesini, kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.