BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  GÜNCEL

MHP'den AK Parti'ye muhtıra sorusu

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti'ye o soruyu sordu!

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü sorgulamayı önemli bir demokrasi zaferi olan gören AK Parti Hükümeti'nin, 27 Nisan e-muhtırasından hiç söz etmemesinin iki yüzlü bir yaklaşım olduğunu'' söyledi.

Şandır, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Tutuklu milletvekilleriyle ilgili hazırlık biraz daha şekillendi. Nedir bundan sonraki süreç?'' sorusunu yanıtlarken Şandır, tutuklu milletvekilli bulunmasının, milletin iradesinin tutuklandığı anlamına geldiğini söyledi.

''Bir demokrasi sorunudur, Türkiye'nin sorunudur, TBMM'nin sorunudur'' diyen Şandır, ''Türkiye'yi Türk Milleti adına yönetmekle görevlendirilen Hükümetin sorunudur. Bu sorun çözülmelidir. Bu sorunun çözülmesi için Sayın Meclis Başkanı samimi ve yoğun bir gayretin içerisindedir'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, tutuklu milletvekilleriyle ilgili gösterdiği gayrete teşekkür ettiklerini belirten Şandır, ''Ama aynı gayreti ve samimiyeti Sayın Başbakan'dan ve AKP Hükümeti'nden de beklemekteyiz. Ümit ediyoruz ki MHP'nin hassasiyetlerine dikkat edilerek, milletvekillerimizin salıverileceği bir yasal düzenleme yapılır ve bu sorun, aşılmış olur'' diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, ''Tutukluk halleri üzerinde bir istisnada anlaşma söz konusu olacak mı?'' sorusuna Şandır, ''Sorunu 4 siyasi partinin ortak kararıyla çözeceğiz'' yanıtını verdi.

Şandır, ''Bugün 27 Nisan. Bir soruşturma beklentisi var mı?'' sorusu üzerine, ''27 Nisan e-muhtırası seçimlere hile karıştıran bir eylemdir. Demokrasiye, milletin iradesine müdahaledir. Bu muhtıra, sonrasında yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oylarının yüzde 20 oranında arttığı kamuoyu yoklamalarıyla meşhur bir şahsiyet tarafından açıklanmıştır'' şeklinde konuştu.

Bu durumun, 2007 seçimlerinin ardından ortaya çıkan AK Parti iktidarının meşruiyetinin sorgulanır hale gelmesine neden olduğunu savunan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Darbelerin sorgulandığı, milli iradeye müdahalenin yargılandığı bir süreçte ne hikmetse AKP Hükümeti, 27 Nisan e-muhtırasını hiç konu etmemektedir. Çünkü, bu onun darbesidir. AKP'yi iktidara getirenler, AKP'yi iktidarda tutmak isteyenlerin bir operasyonudur. Bunun için AKP iktidarı, 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü sorgulamayı çok önemli demokrasi zaferi olarak görürken, 27 Nisan e-muhtırasından hiç söz etmiyor. Bu, iki yüzlü politikadır, yaklaşımdır. MHP olarak, milletin iradesine ipotek koyan, seçimlere hile karıştıran bu muhtıranın bütün detaylarıyla sorgulanmasını istiyoruz. Bu muhtıradan sonra 4 Mayıs 2007 Dolmabahçe Sarayı'nda, Sayın Başbakan ile bu muhtırayı veren Genelkurmay Başkanı'nın o gizli, o mezara gidecek sırların millete açıklamasını istiyoruz. Demokrasi hile götürmez. Bu, Türk demokrasisine düşmüş kara lekedir. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili de bir yargı süreci başlatılacaktır.''