BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de şehitlik tartışması sürüyor

Hükümetin 'sivil şehitlik' projesine MHP'den tepkiler dinmek bilmiyor. İşte son tepki ve sahibi...

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, terör mağduru sivillerin de şehit sayılmasını sağlayacak düzenlemeleri eleştirerek, ''Şehitlik kavramını sulandırmak için 'sivil şehitlik' adı altında birtakım düzenlemelere gitmeye kalktılar, şu anda devam ediyorlar. Amaçları bizim açımızdan kutsal olan bir değeri daha yıkmak, yok etmek'' dedi.

MHP Antalya İl Başkanlığı 10. Olağan Kongresi'nde konuşan Mevlüt Karakaya, iktidarın Türkiye'yi hem ekonomik hem de siyasal krizlere açık hale getirdiğini öne sürdü. Türkiye'nin Suriye ile savaşa girecek bir duruma geldiğini iddia eden Karakaya, ''Bu ülke, 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin taşeronu haline getirilmiştir'' ifadesini kullandı.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasaya da değinen Karakaya, şöyle konuştu:

''(Dediğim dedik) türü bir anlayışla TBMM'ye bir yasa getirilmiştir. Bu yasayla kamplaşmalar milletin gözü önünde cereyan etmiştir. Bu yasayla kamuoyunu yanıltılmaya çalışılan husus şuydu; sanki bu yasa Türkiye'de imam hatiplerin önünü açmak için yapılan bir yasaymış gibi anlatmaya çalıştılar ama bu yasanın içinde imam hatipler yoktur. Bu yasa sadece Türkiye'de din eğitimini temel eğitimde vermek, Kur'an-ı Kerim'i öğretmek gibi anlatılmaya çalışılmıştı ama bu yasa teklifi içinde Kur'an-ı Kerim yoktu. Bu yasa teklifinde peygamberimizin hayatının öğretilmesine ilişkin hiçbir şey yoktu. Bu yasa teklifinin AKP açısından tek bir amacı vardı, o da tamamen 'Fatih' projesiyle ilgili ekonomik bir konuydu.''

SİVİL ŞEHİTLİK

Terör mağduru sivillerin de şehit sayılmasını sağlayacak düzenlemeleri de eleştirerek, şehitliğin hem milli hem de dini açıdan çok kutsal olduğuna işaret eden Karakaya, ''Şehitlik kavramını sulandırmak için 'sivil şehitlik' adı altında birtakım düzenlemelere gitmeye kalktılar, şu anda devam ediyorlar. Amaçları bizim açımızdan kutsal olan bir değeri daha yıkmak, yok etmek'' iddiasında bulundu.