BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeni zamlar Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İnönü ilçesinde belediye ziyaretinin ardından "İnönü ve Metristepe Fotoğraf Sergisi"nin açılışını yaptı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, belediye binasının yanındaki çay bahçesinde karşılaştığı Bursa'dan gelen İstiklal Harbi Milli Mücadele Milis Kuvvetleri Başkanı olduğunu söyleyen İsmet Kayahan ile bir süre sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, Kayahan'ın kendisine verdiği ve içerisinde kurusıkı merminin olduğu belirtilen tüfeği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'le birlikte inceledi.

Kemal Kılıçdaroğlu burada vatandaşlarla yaptığı sohbette, "Bir şeyin sonunun iyi olması halkın bilinçli oy kullanmasına bağlıdır. Kendisine yalan söyleyenlere oy vermeyecek, inançlarını sömürenlere oy vermeyecek, kimliğini sömürene oy vermeyecek. Bu ülkede barış istiyorsak, huzur istiyorsak, kardeşçe yaşamak istiyorsak, ayrılık gayrilik olmasın istiyorsak siyasetin bu işlere girmemesi lazım. Siyaset, kimliğe, dine, inanca falan girdiği zaman toplum ayrışır ve tehlikeli olanda o ayrışmadır. Biz ayrışmadan yana değiliz. Biz istiyoruz ki bu ülkede herkes beraber huzur içinde yaşasın" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra ilçe meydanında düzenlenen İnönü Zaferi yıldönümü kutlama törenlerine katıldı.

HEDEF VAR

Onların bize biçtikleri bir hedef var. Çağdaş uygarlık. O çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak hepimizin boynunun borcudur. Bunun mücadelesini vereceğiz. Demokrasi, huzur içinde, kardeşlik içinde bunun mücadelesini vereceğiz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimizi kucaklayacağız. Kavgasız, barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi kuracağız. Onlar kavga edin diye değil, barış içinde mücadele edin diye bize yol gösterdiler, rehberlik ettiler. Geçmişimizi seviyoruz, geçmişimize saygı duyuyoruz, geçmişimizden onur duyuyoruz. Bizim geçmişimizde utanılacak hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişi onurlu bir geçmiştir. Tarihi bir geçmiştir. Bütün dünyanın saygı duyduğu bir geçmiştir." Törenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, İnönü Ford Otosan Fabrikası'nda verilen yemeğe katıldı. Yemek sonrası fabrikayı gezen Kılıçdaroğlu, çalışanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından da karayoluyla Ankara'ya hareket etti.