BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

MHP'de neler oluyor? Ülkücüler toplandı imza krizi

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın topladığı 543 imzanın MHP genel merkezine teslimi krize döndü. Ülkücüler Genel merkez önünde toplanırken teslim anında gerilim yaşanabilir.

Abone ol

MHP'de bugün gerilimli anlar yaşanıyor. Bahçeli'nin 'kabul etmeyeceğiz' dediği muhalif imzalar genel merkeze teslim edildi.

MHP'de parti içi muhalefet tüzük kurultayı için 543 imza toplamayı başardı. Peki bu imza sayısı muhaliflere yetiyor mu?

543 imza olağanüstü tüzük kongresinin toplanması için yeterli. Tüzüğün değişmesi için ise 601 oy gerekiyor. Tüzük oylamaları gizli yapıldığı için de muhalifler bu sayıya rahatlıkla ulaşacaklarını düşünüyorlar.

600'DEN FAZLA İMZA VAR İDDİASI

Bir iddiaya göre de MHP'li muhalifler aslında 600'den fazla imza topladılar. Ancak kendilerine destek veren bazı isimleri tüzük oylamasından önce deşifre etmek istemedikleri için imza listesine onları katmadılar.

Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener'in avukatları bugün toplanan imzaları MHP genel merkezine teslim ediyorlar.

MHP'NİN KONGRESİ NE ZAMAN? MHP'nin 12. Olağan Büyük Kongresi 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak.

Üç muhalifin topladığı imzalar tek liste halinde biraraya getirildi. Bunun için Ankara 17. Noterde Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener'in temsilcileri biraraya geldiler. İmzalar genel merkeze götürülerek yetkililere teslim edildi. Teslim sırasında sözlü tartışmanın yaşandığı öğrenildi.

BAHÇELİ :  'İMZALARI KABUL ETMEYECEĞİZ'

Devlet Bahçeli imzalar için 'kabul etmeyeceğiz' demişti.

Bahçeli, “İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın, müracaatları halinde kabûlü mümkün olmayacak. Yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz” demişti.