BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de kurultay depremi partiyi ikiye böldü

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye, olağanüstü kurultay isteyen 'parti içi muhalif isimler'e 'Alayı gelsin' çıkışının ardından, muhalif kanadın güç birliği yapma kararı aldığı iddia edildi. İşte internethaber.com'un ulaştığı kritik MHP kulisi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Haftasonu gerçekleşen MYK toplantısının ardından, dün MHP İl Başkanları'yla bir araya gelen ve parti içinde kurultay isteyen muhaliflere "Alayı gelsin" çıkışında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı, muhalif kanattan 'ortak açıklama' kararı geldi.

internethaber.com
'un ulaştığı kulis bilgilere göre, Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın gibi isimlerin yer aldığı muhalif grubun, olağanüstü kongre için delegelere çağrıda bulunacağı ve 
liderlik tartışmasından önce olağanüstü kongreyi toplayacakları tahmin ediliyor.

PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ! MUHALİFLER GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK!

MHP kulislerinde, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla hayalkırıklığına uğrayan, bu hezimetten Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi sorumlu tutan ve Genel Başkanlık için Devlet Bahçeli’nin karşısına çıkmayı planlayan parti içindeki muhalif isimlerin, partideki tüzük engelini aşmanın yollarını aradığı konuşuluyor.

ÖNCELİKLERİ  'TÜZÜK ENGELİ'Nİ AŞMAK

Ortak hareket etme kararı alan muhalif kesimin, MYK toplantısında görevi kesinlikle bırakmayacağını, MHP'yi de kongreye götürmeyeceğini "Eğer delegeler imza toplarsa, parti kayyuma kadar gidebilir. " ifadeleriyle ortaya koyan Bahçeli'ye karşı, liderlik yarışına girmeden önce tüzük engelini aşmaya odaklanacağı bildirildi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ NİÇİN ÖNEMLİ?

Partinin 2009 yılında değişen tüzüğünün, olağanüstü kongre toplansa bile bu kongrede genel başkanlık seçimi yapılmasına izin vermemesi sebebiyle, muhalif kanat, liderlik yarışından önce yüzük değişikliğine yöneliyor.

"NEDEN HDP'DE BÖYLE BİR TALEP YOK"

Bahçeli, 1 Kasım sonrası MHP'ye yönelik eleştirilere İl Başkanları Toplantısı'nda tepki göstererek "1 Kasım sonrası, aynı anda CHP ve MHP'de olağanüstü kurultay istenmesi tesadüf değildir. HDP'de böyle bir talep neden yok mesela" demişti.

OĞAN, AYDIN VE AKŞENER NE YAPACAKLAR?

Adaylığını bir basın toplantısıyla açıklamayı planlayan Sinan Oğan bu ortak çağrı için açıklamasını erteledi. Koray Aydın da aday olmayı planlayan isimlerden biri. Ancak Aydın da muhalif kanadın hamlelerinin sonuç vermesi için bu ortak açıklamayı beklemenin ve ortak hareket etmenin daha doğru olduğu görüşünde. Meral Akşener’in de Aydın ile aynı durumda olduğu, kesin kararını açıklamak için öncelikle “adaylık için zemin oluşması gerektiğini” düşündüğü öğrenildi.

BAHÇELİ'DEN KURULTAY'A NET TEPKİ: KAYYUMA KADAR GİDEBİLİR!

MYK'dan sızan kulislere göre, Bahçeli'nin olağanüstü kurultayın toplanmasına "Eğer delegeler imza toplarsa, parti kayyuma kadar gidebilir. " ifadeleriyle tavrını ortaya koyduğu belirtilmişti.



SİNAN OĞAN İÇİN SERT ÇIKIŞ: AK PARTİ'NİN OYUNU!

Bahçeli, partiye dönüp dönmeyeceği en çok tartışılan, MHP'den disiplin kurulu kararıyla ağustos ayında ihraç edilen fakat daha sonra mahkeme kararıyla MHP’ye geri dönen eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan hakkında ise partiye dönüşünün şaibeli olduğunu, mahkeme başkanının dosyaya bakmadan karar verdiğini ve mahkeme kararının AK Parti'nin bir oyunu olduğunu ifade etmişti.



"AKŞENER SABRIMI ZORLUYOR"

MHP kulislerinde adı 'yeni genel başkan adayları' arasında dillendirilen Meral Akşener konusunda çok sert konuşan Bahçeli, Akşener için 'Sabrımı zorluyor. Hakkındaki iddialara cevap versin" diye konuşmuştu.




KORAY AYDIN İÇİN OLUMSUZ ÇIKIŞ!

Akşener'in başkan adaylığını destekleyeceği iddialarıyla gündeme gelen eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın partiye dönüp dönmeyeceğine ilişkin açıklama yapan Bahçeli, Aydın için yeşil ışık yakmadı; 'Koray Aydın gündemimizden çıkmıştır' demişti.