BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  POLİTİKA

MHP İsviçre arabulucuğuna kızdı

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Türkiye ile Ermenistan arasında İsviçre’nin arabuluculuk yapmasını Meclis gündemine getirdi.

Abone ol

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Türkiye ile Ermenistan arasında İsviçre’nin arabuluculuk yapmasını Meclis gündemine getirdi.

Özkan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM
Başkanlığına sunduğu sözlü soru önergesinde, İsviçre Federal Parlamentosu Ulusal Meclisinin 16 Aralık 2003 tarihinde Ermeni iddialarına ilişkin bir önergeyi kabul ettiğini hatırlattı.

İki ülke arasında arabulucu olmak için mutabık kalınan ülkenin iki ülkeye
eşit yakınlıkta olması gerektiğini kaydeden Özkan, "İsviçre’nin, Ermenistan’ın tezlerine daha yakın durması, sözde soykırımı tanıması, İsviçre’nin
arabuluculuğunun kabul edilmemesine gerekçe değil miydi? Taraflara eşit mesafede olmayan İsviçre’nin arabuluculuğuna diplomatik olarak nasıl bakıyorsunuz?" sorularını yöneltti.

23 NİSAN

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 23 Nisan törenlerine çocukların yazlık kıyafetle, devlet yöneticilerinin ise paltolarla katıldığını ifade ederek, "Bu uygulamanın çocuk ihmal ve istismarı, hatta çocuğa yönelik bir şiddet olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Arıtman, törene paltolu katılan devlet görevlileri hakkında soruşturma
açılıp açılmayacağını da öğrenmek istedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de verdiği soru önergesiyle TRT’yi gündeme getirdi. Köktürk, Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, TRT Kanunu değiştikten sonra işe alınan kişileri sordu. Köktürk, bu personele ne kadar ücret ödendiği sorusunu da yöneltti.