BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  GÜNCEL

AKPye oy vermeyene dayak

AKP'li başkan hakkında kendisine oy vermeyen kişileri dövdürdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde minibüs şoförü Ali Yurtseven ve inşaat işçisi İbrahim Çelkan, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ile beraberindeki bazı kişiler tarafından dövüldüklerini iddia ederek, Devecioğlu ve beraberindeki 5 kişi hakkında emniyete suç duyurusunda bulundular.

İnşaat işçisi İbrahim Çelkan dayağı "Belediye başkanı bizzat kendisi dövdü. 'Sen benim arkamdan ileri geri konuşuyormuşsun' dedi, 6 adamı tuttu, kendisi yumrukla vurdu. Bam güm dövdüler, çektiler gitiler evimin önünde" diye anlattı.

Şoför Ali Yurtseven ise yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"Beni kurban seçmişler, Turgut Bey'in adamları kahveden dışarıya çıkardılar, tekme tokat girdiler, bıçak çektiler. Neymiş? sabahki olayın ilk kurbanı benmişim, bunun devamı gelecekmiş daha. Olay nedir? Olay seçimden ileri geliyor, biz 'oy vermedik' diye düşman olduk Turgut Bey'e. Bir tek ben değil, kaç kişi mağdur burada."

Öte yandan belediye başkanlığı seçimlerinde MHP'den aday olan Ali Semerci de, partililerinin belediye başkanı ve beraberindekiler tarafından dövüldükleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu esnada emniyet önünde gerginlik yaşandı.

MHP'den belediye başkan adayı olan Ali Semerci suç duyurusunun ardından şu açıklamayı yaptı:

''Yaklaşık 25 gündür her gün seçmenlerimden bir tanesi dövülüyor. Suçu da sudan sebepler oluyor. Bugün suçlu seni seçtik, bugün suçlu sensin diye belediye çalışanları yapıyor. Bunun yanı sıra bize oy verdiği tahmin edilen memurların da buradan tayinleri çıkıyor. Hukuki olarak yaşanan olaylardan dolayı şikayetçiyiz. Artık bundan sonra yargı karar verecek.''

Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise seçimde kendisine oy vermeyenleri dövdürdüğü ettiği yönündeki şikayetlerle ilgili soruları yanıtlamadı.

Honaz Cumhuriyet Savcılığı, dayak iddialarıyla ilgili şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Dayak olayına karıştıkları iddiasıyla ikisi belediye başkanı koruması 5 kişi de gözaltına alındı.